Prin aplicarea corecta a tratament specific in cazul epilarii definitive se va obtine o distrugerea permanenta a acelor foliculilor de par care sunt in vizorul operatiunii, intr-un procent maxim posibil care ajunge pana la 95% in cazul femeilor si 75% in cazul barbatilor, existand variatii in functi de fiecare zona a corpului. Firele ce raman dupa un ciclu de sedinte de tratament o sa devena foarte subtiri si vor fi depigmentate, ele avand un aspect care e asemanator cu puful.
Rezultatele depind insa si de alti factori cum ar fi varsta, grosimea pe care o are parul, de adancimea la care se afla radacinile, de tipul pielii si de numarul de tratamente aplicate. Din motivul acesta, nu este etic sa se precizeze cu exactitate care e numarul sedintelor care vor fi necesare pentru incheierea unui curs de tratament, si se precizeaza doar un interval care s-a observat in urma studiilor astfel incat sa fie suficiente in marea majoritate a pacientilor si cazurilor, atat la femei cat si la barbati, pentru obtinerea unei epilari definitive.
Lampa cu lumina care e intens pulsata va emite pulsuri ce vor fi absorbite de catre melanina ce e continuta in firele de par. Aceasta absorbtie o sa incalzeasca firul pana la circa 80 de grade C si in acest fel este transmisa in folicul. Astfel, sute de foliculi vor fi distrusi pornind de la un flash de lumina, urmand ca ulterior, firele de par sa cada cam in 15 zile.
Firul de par poate sa creasca in trei faze si anume anagena, catagena si in talogena. Pe corpul oricarei persoane, firele pot fi in diverse faze de crestere insa numai in faza anagena firul parului e in contact direct cu radacina lui, asadar numai acela o sa fie afectat de catre lumina pulsata.
Contraindicatii legate de medicamente
Nu este indicata epilarea definitiva atunci cand pacientului ii sunt adminitsrate medicamente impotriva acneei acute, cand ia medicamente ce sunt fotosensibilizante, daca a facut o anestezie generala intr-o perioada mai scurta de 6 luni si cand ii sunt administrate pacientului, tratamente hormonale.
In ceea ce privesc acele contraindicatii ce privesc zona epilata acestea acelea se refera la zonele unde sunt implanturi metalice care se afla direct sub zona tratata, in cazul in care pielea este iritata, cand sunt operatii efectuate in ultimele 6 luni pe zona ce urmeaza sa fie tratata, daca pacientul are varice, alunite sau pete pe piele sau daca are tatuaje definitive sau semipermanente.
Saloanele de specialitate care executa epilare definitiva trebuie sa fie intotdeauna foarte curate, sa aiba referinte bune din partea clientilor si sa nu aiba preturi suspect de mici fata de cele de pe piata, deoarece in acest caz e posibil sa fie afectata calitatea serviciilor oferite.
Saloanele de specialitate, cum ar fi www.tpb.ro folosesc tehnologii care sunt intotdeauna ultramoderne si sigura, foarte eficiente si testate in mod riguros in prealabil.
Astfel de saloane recomandate sunt locuri in care tehnologia se intalneste intotdeauna cu frumusetea, acestea fiind accesorizate cu un persoanal foarte bine pregatit si care garanteaza inclusiv prin competenta lor calitatea serviciilor.
Epilarea definitivă se obţine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseşte lumina intensă pulsată (IPL)