articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Vitraliile ca arta

Vitraliile ca arta

🕔21.Dec 2015

Vitraliile mi-au intrat in vocabular cand eram mica…daca nu ma insel eram in scoala primara si vedeam in manualul de desen vitralii din Capela Sixtina si o intrebam pe mama ce sunt acelea. Imi explica cu foarte multa rabdare ce sunt si cum au fost facute… Acum am observant ca se folosesc astfel de ornamente, geamuri ornamentate cu vitralii la tot felul de constructii, nu mai trebuie sa aiba vreo tenta religioasa sau neaparat sa aiba legatura cu arta. Poate sa fie o cladire de blocuri / locuinte, poate sa fie o cladire de birouri, poate sa fie orice alta cladire cu oricare alta destinatie. Am trecut de curand pe langa un nou cartier residential si am vazut doua cladiri asemanatoare, care urmau sa fie cladiri de birouri, cu asemenea desene pe ferestre. Culorile sunt incredibil de frumoase cand le vezi in lumina soarelui, si ma gandesc la cele deschise… Oricum ar fi, astfel de desene, picture pe sticla ferestrei mi se par o arta. Asa ceva nu poate fi numit industrial. Chiar daca sa zicem, s-ar fabrica in mai multe exemplare acelasi model, tot arta s-ar numi. Este doar parerea mea.

Vitralii scumpe

Pe strada din spatele blocului meu este o vila inaltata acum vreo trei ani, unde am vazut vitralii absolut incantatoare. Si era doar o casa de locuit. Acea vila urma sa fie oferita copiilor acelei familii care a construit-o, copii care urmau la randul lor sa aiba un bebe. Deci bunicii le-au facut cadou copiilor si viitorului bebelus o vila cu vitralii. Din afara cand o vezi, nu ai cum sa nu te minunezi. I-am si gasit odata, demult, acolo, in fata curtii, si am discutat cu ei. Eram curioasa cam cat au costat acele ferestre… pareau scumpe. Eram curioasa daca sunt rezistente…etc. Culmea este ca acele vitralii sunt in top trei din punct de vedere al rezistentei. Erau foarte frumoase, culorile incredibile iar camera copilului se putea distinge foarte usor…avea ferestre pictate cu personaje Disney. Intr-adevar au fost scumpe, dar tocmai pentru ca sunt rezistente. Rezistenta la temperaturi joase, la casare, la orice soc, este cel mai important lucru care i-a facut pe acei oameni sa aleaga acest tip de ferestre si sa dea mai multi bani decat pe un termopan obisnuit, de exemplu.

Vitraliile: nu oricine le poate fabrica

Vitraliile nu pot fi fabricate de catre oricine sau oricum. Exista tehnici speciale de incalzire a sticlei, apoi de aplicare a culorii, apoi de sablare daca este cazul. Sticla vitraliilor este una speciala, de cel putin doua ori mai groasa decat una normala, pentru ca trebuie sa aiba rezistenta uneia obisnuite. Vitraliile isi primesc culorile la cald, apoi se slefuieste fiecare protuberanta, unde trebuie sa ramana turturi, raman turturi…etc. Acest tip de arta, pentru ca in definitiv este o arta, indiferent ca sunt folosite la cladiri de birouri, la biserici sau la case de locuit, este una care atrage dupa sine multe satisfactii dar si multa prudenta. Totul este atat de delicat si de migalos incat nu oricine poate duce la bun sfarsit o astfel de lucrare.

Mai multe despre acest domeniu cititi pe Www.securitInternational.Ro.

Similar Articles
Rulouri de gazon

Rulouri de gazon

Unul din aspectele uitate de cei ce au in curte rulouri de gazon e sa

Rafturi metalice pentru paleti – pentru afacerea d-voastra

Rafturi metalice pentru paleti – pentru afacerea d-voastra

Experienta societatii Racks Metal si are ca rezultat crearea unor spatii cu personalitate menite sa

Panouri radiante infrarosu

Panouri radiante infrarosu

Fiecare dintre noi ne dorim sa fim cat mai linistiti dar si sa simtim ca

Masini de ambalat si preturile producatorilor

Masini de ambalat si preturile producatorilor

In cazul in care detineti o afacere in care produceti diverse obiecte, este evident ca

Care sunt avantajele ambalajelor din carton?

Care sunt avantajele ambalajelor din carton?

De cele mai multe ori, avem nevoie de astfel de ambalaje din carton deoarece niciodata