articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Viata la bloc – Ce sunt hidroizolatiile?

Viata la bloc – Ce sunt hidroizolatiile?

🕔19.Feb 2014

Te-ai intrebat vreodata cu ce este acoperit blocul in care stai de ani buni? Daca nu locuiesti la ultimul etaj si nu ai avut probleme din cauza infiltratiilor, aceasta curiozitate, cu siguranta, nu s-a format. Insa, daca in schimb apa ti-a dat batai de cap si ti-a amenintat chiar si sanatatea, secretul hidroizolatiilor ti-a fost dezvaluit fara voie.

Important este ca de fiecare data cand observi semne cum ca apa isi face drum in locuinta ta, sa inspectezi cu atentie acoperisul cladirii. De ce? Deoarece pe langa faptul ca infiltratiile in locuinta creeaza umezeala, mucegai si boli, deterioreaza intregul imobil, iar acest lucru nu este de dorit.

Ce este de facut in aceste cazuri? Trebuie sa apelezi la firme de constructii ce se ocupa cu hidroizolarea blocurilor. Si pentru ca este esential sa ai si tu o idee despre ce sunt hidroizolatiile, este cazul sa le acordam atentia cuvenita in randurile ce urmeaza.

Ce este o hidroizolatie?

Vorbim despre un proces de etanseizare pentru a se evita patrunderea de lichide sau, dimpotriva, pierderea lor. Se pot hidroizola o multime de suprafete, de la acoperisuri de bloc sau de case si pana la domeniul constructiilor acvatice, unde hidroizolatia are rolul de a nu permite lichidelor sa se piarda.

Dar tu locuiesti la bloc si te intereseaza, cu precadere, cum se hidroizoleaza acoperisul acestuia. Cand vorbim despre hidroizolatii, cu sau fara mansardari, acestea se executa, in general, cu membrane bituminoase aditivate cu insertii de fibre de sticla sau fibre poliesterice.

Ce sunt membranele bituminoase aditivate? Ele iau nastere din combinarea urmatoareleor elemente:

Mixtura bituminoasa. Are la baza bitumul modificat cu ajutorul polimerilor termoplastici. Bitumul este cel care ofera impermeabilitate hidroizolatiei. De ce se corecteaza bitumul cu polimeri? Pentru a-l face mai rezistent la variatii de temperatura, la caldura, la soare, la inghet si la trecerea timpului. Cum se alege polimerul optim? Acesta trebuie sa fie 100% compatibil cu bitumul, altfel compusii se separa, iar amestecul nu este deloc omogen. In practica, se utilizeaza indeosebi APP-ul sau polipropilena atactica si SBS-ul sau cauciucul stiren-butadien-stiren. Ambele tipuri de polimeri confera rezistenta bitumului si, deci, si hidroizolatiei de pe blocul tau.

Suport sau armatura, care este o tesatura realizata din diverse materiale. Armatura ofera o repartizare cat mai uniforma a sarcinilor si rezistenta mecanica.

Este indicat, desigur, ca hidroizolatia sa se execute asa cum trebuie inca din start, adica din momentul in care se construieste o casa sau un bloc nou. Dar daca aceasta cedeaza, in timp, exista numeroase firme care se pot ocupa de remedierea acestui aspect nedorit.

In cazul constructiilor noi se utilizeaza cu precadere membranele bituminoase, care se aplica in 3 sau chiar 4 straturi si se realizeaza impreuna cu lucrarile de termoizolatii ale constructiei. Pentru constructiile mai vechi se aplica doar un strat de membrana bituminoasa sau cel mult 2 straturi.

Atunci cand alegi firma ce se va ocupa de hidroizolarea blocului tau este important sa o intrebi despre materialele utilizate pentru a alege doar bitum modificat si rezistent.

Pentru a vedea firmele inscrise in catalogul de afaceri 2biz, poti accesa categoria “Constructii” – subcategoria “ Hidroizolatii ”.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare