De la sarmalute, varza calita, pana la remediu pentru diferite afectiuni, varza murata este un ingredient cheie in arta culinara romaneasca inca din cele mai vechi timpuri. Trebuie sa recunoastem faptul ca sarbatorile nu au acel gust fara o sarmaluta sau o salata de muraturi care sa acompanieze preparatele din carnita de porc. Ei bine, Mama Nina stie aceste lucruri si pentru ca in lumea moderna timpul este mai degraba un lux, pe site-ul www.mamanina.ro va ofera muraturi de cea mai inalta calitate, cu un gust perfect… asa ca la mama acasa. Evident, asa cum multi dintre dumneavoastra stiti, exista doua tipuri de muraturi, cele cumparate din supermarket, si cele facute acasa, asa cum este si varza murata facuta de catre Mama Nina.
Mama Nina, cea care va ofera varza murata gustoasa si numai buna pentru sarmalute, salate sau alte preparate
Stiati ca in medie, 8 din 10 femei, pun in fiecare toamna muraturi? Ei bine, acest obicei este unul foarte bun daca este sa privim prin prisma calitatii alimentelor. Insa timpul este o comoditate destul de rara in conditiile in care un job inseamna chiar si 12 ore de munca pe zi in anumite cazuri, iar aceasta statistica a numarului de femei si domni de ce nu, care pun muraturi tot scade. Asta inseamna ca Mama Nina are de lucru, asta pentru ca muraturile facute de “ea” sunt realizate pastrand reteta traditionala de saramura, iar varza murata este facuta fara a implica procese de prelucrare termica sau folosirea unor substante periculoase.
Despre conservantii regasiti la majoritatea dintre borcanele de muraturi din magazinele mari si mici va putem spune ca prezinta un potential toxic. Fie ca vorbim despre Benzoat de Sodiu, Potasiu, sau Acidul Benzoic, acestea sunt cele mai uzuale substante folosite pentru consevarea produselor. Ce inseamna mai exact conservarea sau mai bine zis, agentii de conservare? Pai, aceste substante impiedica formarea de bacterii care duc la alterarea mancarii sau a alimentelor, iar daca este sa cautam efectele acestor conservanti, luati un burger de la renumitul lant de fast-food-uri ce a lansat burger-ul in Romania, si lasati-l afara pret de un an.
De ce este mai bine sa consumati varza murata preparata dupa retetele stramosesti
Revenind la clasica si delicioasa varza murata, spuneam ca prezenta conservantilor este o chestiune ce strica oarecum ideea de muraturi clasice si gustoase. Dar pericolul este unul si mai mare, Benzoatul de Sodiu poate interactiona cu Vitamina C sau Acidul Ascorbic, asa cum mai este denumita aceasta vitamina, ducand la aparitia benzenului, un produs ce incurajeaza si determina chiar si aparitia diferitelor forme de cancer. Insa, exista si alte multe riscuri ascunse in atracticul borcan cu varza murata din market. De-a lungul timpului, multe institutii de cercetare au corelat prezenta unor conservanti si includerea in dieta celor mici a preparatelor conservate cu aparitia si a sindromului ADHD.
Ei bine, Mama Nina va recomanda nu numai pentru savoarea si placerea muraturilor sa alegeti preparate realizate fara conservanti si procesare termica. Asta pentru ca atat varza murata dar si altele preparate cu saramura, pot avea uriase efecte benefice pentru sanatatea dumneavoastra. Site-ul www.mamanina.ro este locul de unde puteti cumpara cele mai bune si sanatoase muraturi. Asadar, nu ezitati!