Bolile psihice, obezitate, astm şi depresie sunt cauzate de schimbările climatice, printre alte probleme, dacă nu se înfăptuiesc măsuri pentru a fi minimizate, potrivit unui studiu publicat în Australia şi citat de agenția EFE.
Studiul realizat de Global Health Alliance Australia (GHAA) sănătatea locuitorilor este în pericol, de aceea organizația studiază unele efecte a locatarilor din Asia Pacific, cât și zonele care sunt supuse hazardelor naturale şi în care culturile sunt afectate de căldura intensă.
Studiul arată că valurile de temperaturi mari duc sau provoacă epidemii ca zika cât și alte boli transmisibile de insecte ca țânțarii că agravează alte probleme ca urmare a deteriorării calităţii aerului şi apei precum diareea, alergiile, astmul, pneumonia.
De dezastrele naturale sunt afectate și culturile, cât și de creșterea apei marine, ceea ce poate cauza probleme de malnutriţie în rândul speciilor vulnerabile, zice studiul cărui culturile de soia, orez, grâu, porumb vor ajunge să scadă cu 10 % în anul 2050.
Studiul subliniază de asemenea că o creştere a temperaturilor provoacă un mai mare absenteism de la locul de muncă ca consecință a stresului, care duce la pierderi de 8,7 miliarde de dolari australieni (5,369 milioane de euro).
Un alt studiu publicat în 2017 de GHAA spune că în anul 2100 o persoană din trei a planetei va avea urmări a valului de căldură suficient de mari pentru a-i provoca moartea.
GHAA solicită ca să fie arătat impactul schimbărilor de climă care afectează sănătatea populației și care trebuie să fie abordat un plan de măsuri ca să fie minimizat efectul la nivel global.