articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Un implant dentar, o solutie moderna de inlosuire a dintilor lipsa

Un implant dentar, o solutie moderna de inlosuire a dintilor lipsa

🕔09.Nov 2016

Un implant dentar reprezinta o interventie chirurgicala prin intermediul careia se inlocuiesc dintii care lipsesc din dantura unei persoane. Desigur, exista si varianta unei proteze dentare, insa cert este ca un implant dentar este practic o solutie mai moderna, mai evoluata a unor astfel de probleme de dentitie.

Cine are nevoie de un implant dentar?

Dupa cum am mentionat, acest tip de interventie chirurgicala va fi adresata celor care au probleme de dentitie in sensul lipsei unor dinti. Fie ca e vorba de un singur dinte care lipseste sau ca e vorba de mai multi, fie ca acestia au cazut in urma unui accident poate sau a unor alte probleme de dentitie, cert este ca e foarte incomod pentru oricine sa suporte o astfel de situatia.

Astfel, lipsa unor dinti poate cauza neplaceri la vorbire, dar si la masticatie, ca sa nu mai vorbi de implicatiile estetice. Un implant dentar este procedura care va rezolva toate aceste situatii neplacute.

Asadar, pe scurt, o astfel de procedura chirurgicala se va adresa pacientilor cu edentatie totala, sau edentatie multipla, dar si celor cu edentatie un dinte.

Factori care vor influenta un implant dentar sunt printre altii si starea osului, dar si pozitia sinusului maxilar la arcada superioara sau a unor canale la arcada inferioara, etc. Desigur, daca va regasiti in situatia in care considerati un implant dentar, este imperativ sa apelati la specialisti in domeniu: www.chirurgie-orala.ro.

In acest mod va asigurati ca se vor respecta toate regulile impuse de o astfel de procedura chirurgicala, ca veti fi in completa siguranta si nu veti fi expus unor factori de risc inutili. Un implant dentar va presupune efectuarea unor analize anterior si a unor radiografii speciale, iar istoricul medical al pacientului trebuie si el sa fie foarte bine cunoscut.

Alte detalii despre un implant dentar

Exista anumiti factori de care trebuie sa se tina cont cand vine vorba de un implant dentar, de exemplu conditii de asepsie, executarea unui examen de specialitate anterior procedurii si asa mai departe. Astfel de aspecte si multe altele vor fi indeplinite la un cabinet stomatologic profesionist: www.chirurgie-orala.ro.

O astfel de procedura chirurgicala poate fi contraindicata in cazul in care pacientul sufera de anumite boli cronice de pilda. Varsta nu este un impediment in ceea ce priveste aceste proceduri, insa starea de sanatate a pacientului face o mare diferenta.

Implantul se realizeaza direct pe os, astfel ca e important ca si acesta sa fie perfect sanatos. Procedura se va realiza dupa anestezierea pacientului, desigur, astfel ca el nu va resimti o durere mai mare decat cea din cazul unei extractii dentare de pilda, si aceasta sub anestezie.

Pretul unui implant dentar va reflecta practic materialele din care e fabricat, dar totodata si tehnologia fabricarii si calitatea sterilizarii lui dupa procesul de fabricatie. Un implant dentar de proasta calitate poate fi respins de catre organism.

Exista pe piata multi producatori de implanturi. Cert este ca exista insa si o mare diferenta intre un implant dentar de calitate superioara si unul de calitate mai putin dezirabila. Apelati dar la un cabinet stomatologic care sa aiba in vedere astfel de aspecte: www.chirurgie-orala.ro.

Similar Articles
Ai decis să recurgi la rinoplastică? Tot ce trebuie să știi despre această procedură

Ai decis să recurgi la rinoplastică? Tot ce trebuie să știi despre această procedură

Acesta intervenție chirurgicală are mai multe plusuri, așa cum ar fi: îmbunătățește aspectul, corectarea unui

Vezi ce a pățit după ce a consumat ani la rând doar cartofi prăjiți

Vezi ce a pățit după ce a consumat ani la rând doar cartofi prăjiți

Experții trag un semnal de alarmă pentru a preveni pericolul alimentării nesănătoase când un copil

Care este infuzia care face toxinele din organism să fie eliminate

Care este infuzia care face toxinele din organism să fie eliminate

Această infuzie are efecte minunate pentru corp și organele interne. Ceaiul are în componență plante

Nu mănânci ceea ce crezi pe litoral

Nu mănânci ceea ce crezi pe litoral

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului atrag atenţia că foarte mulţi comercianţi de pe litoral profită

Ce ne recomandă stomatologii?

Ce ne recomandă stomatologii?

Pentru a ne întreține sănătatea orală, e necesar să vizităm regulat un stomatolog, iar o