articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Tu ce animal de companie iti doresti?

Tu ce animal de companie iti doresti?

🕔18.Feb 2014

Daca esti iubitor de animale si vrei sa te bucuri in fiecare zi de prezenta unui prieten la catarama, indiferent ca este un caine, o pisica, un porcusor de guineea, un papagal sau hamster, trebuie neaparat sa treci pragul unui Pet Shop. Acesta este un magazin specializat in vanzarea de animale de companie care iti pune la dispozitie o varietate mai mica sau mai mare de specii de animale dintre care o poti alege pe cea care iti place cel mai mult si pe care bineinteles, o poti ingriji asa cum se cuvine. Tot din cadrul unui Pet Shop poti achizitiona produse speciale pentru acestea, cum ar fi: hrana, jucarii, accesorii, etc.

A fi proprietarul unui animal nu implica numai mangaierea sau joaca cu acesta, ci si anumite responsabilitati pe care trebuie sa le cunosti si sa ti le asumi. Printre acestea, se numara asigurarea hranei si a serviciilor medicale veterinare, ingrijirea, plimbarea, etc. Bineinteles, nu vei putea scoate la plimbare un hamster sau o broasca testoasa asa cum faci cu un caine, spre exemplu. Este adevarat ca pisicile si cainii sunt cele mai populare animale de companie, acestea devenind permanent tot mai importante pentru iubitorii de animale. Insa, in cazul in care consideri ca nu ai energia suficienta si timpul necesar sa te ocupi de animale atat de solicitante din punct de vedere al atentiei si al afectiunii, poti opta si pentru un porcusor de guineea.

Conform unor studii de specialitate, mangaierea unui animal de companie produce hormonul fericirii si al atasamentului – oxitocina, care este asociata, in principal, cu stabilizarea tensiunii arteriale, reducerea starilor de teama si anxietate si reducerea stresului.

Animalele de companie sunt un partener ideal pentru persoanele de orice varsta, fie acestea copii, adolescenti, adulti sau varstnici. Spre exemplu, in cazul celor mici, un partener de joaca cu care sa isi petreaca timpul si care sa le aline unele suferinte ar fi primit cu bratele deschise. Prezenta unui animal de companie ajuta la dezvoltarea social-emotionala a copilului. De asemenea, s-a demonstrat de catre specialisti ca acei copii care au animale de casa sunt mai predispusi de a avea un sistem imunitar mai puternic si rezultate scolare mai bune.

Ingrijirea unui animal de companie implica un aport mai mare de responsabilizare. Prezenta unui animal ajuta la dezvoltarea relatiilor de empatie dintre copii si ceilalti adulti sau copii din jurul lui, si nu in ultimul rand, cele dintre copii si animal. Un animal de companie poate fi un suport emotional extraordinar atat pentru cei mici, cat si pentru persoanele de alta varsta. Fericirea este evidenta atunci cand intr-o familie exista un animal de companie, acesta compensand lipsa unor parteneri de joaca, etc.

Daca te gandesti serios sa iti cumperi un animal de companie, trebuie mai intai sa descoperi care ar fi cel care se potriveste personalitatii tale. Odata ce l-ai cumparat, trebuie sa ii asiguri ingrijirea si hrana de care are nevoie. Accesand pagina de internet 2biz.ro, ai posibilitatea de a afla datele de contact ale unor Pet Shop-uri care iti pot oferi produse speciale pentru el. Un astfel de magazin este Pet Product din Bucuresti.

Ai grija ca animalul tau de companie sa aiba parte de tot ce este mai bun!

Similar Articles
După Uraganul Dorian acest suflet viu a fost găsit sub rămășițe

După Uraganul Dorian acest suflet viu a fost găsit sub rămășițe

La o lună după Uraganul Dorian, în Bahamas, sub dărâmături a fost găsit un căţel.

450 de animale eutanasiate din cauza pestei porcine în Galați

450 de animale eutanasiate din cauza pestei porcine în Galați

Nou focar de pestă porcină anunțat de autoritățile din Galați, în comuna Negrileşti, aproape de

Cum sa va ingrijiti de puii de o zi

Cum sa va ingrijiti de puii de o zi

  Puii de o zi trebuie ingrijiti cu foarte mare atentie pentru a supravietui si a

Felinele fericite se joaca fericite – accesorii tip jucarii pentru pisici

Felinele fericite se joaca fericite – accesorii tip jucarii pentru pisici

O pisica fericita va fi plina de energie, jucausa, sanatoasa... petreceti momente pline de incantare

Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele in hrana umeda pentru caini

Fibrele reprezinta unul dintre nutrientii principali care apar pe orice ambalaj de hrana umeda  caini