articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Tratamente fitosanitare eficiente

Tratamente fitosanitare eficiente

🕔30.Mar 2015

Problema daunatorilor este una dintre putinele care ne face sa ne simtim frustrati in activitatea de gradinarit. Majoritatea plantelor au nevoie de tratamente fitosanitare, insa fiecare dintre noi ar dori ca acestea sa se faca pe o cale cat mai naturala, astfel incat recoltele obtinute sa fie dintre cele mai sanatoase si bio. Exista substante foarte eficiente, care sunt capabile sa elimine definitiv daunatorii atat de deranjanti, insa acestea pot fi toxice pentru om si pentru mediu.

Tratamente fitosanitare naturiste

O serie de acarieni, viermi, gandaci si muste pot fi combatute prin metode naturiste, cum ar fi un amestec la indemana tuturor, alcatuit din detergent de vase lichid biodegradabil, ulei de gatit, bicarbonat de sodiu, cateva picaturi de ulei esential de lamaie sau portocala, usturoi, praf de chili si apa. De cele mai multe ori, aceasta solutie este suficienta pentru a scapa de daunatori, actionand la nivelul pielii lor, sufocandu-i si eliminandu-i. Uleiul esential de portocale sau lamaie este un insecticid in sine deosebit de eficient si impotriva furnicilor.

Ardeiul si usturoiul sunt si ele insecticide naturale, inlaturand gandacii, ramele si melcii. Usturoiul are avantajul ca descurajeaza si prezenta iepurilor.

Metode de tratamente fitosanitare in livezi

Insa aceste tratamente fitosanitare bio nu sunt eficiente intotdeauna, de aceea, pentru a ne bucura de recolta de fructe si legume, trebuie alese metodele clasice, care dau randament in orice situatie. in livezile de piersici, ciresi, pruni si visini, pentru combaterea unor boli, cum ar fi monilioza sau patarea frunzelor, precum si a viespii, este recomandat tratamentul chimic, care se executa cam pe la mijlocul lui aprilie, dupa ce o parte din flori au inceput sa se scuture. Dupa circa o saptamana, operatia se va relua, mai ales pentru a combate viespea samburilor, folosindu-se un insecticid avizat.

Pentru a preveni infectiile cu agenti fitopatogeni la piersici, visini si ciresi, se va aplica un tratament de siguranta, dupa caderea petalelor de floare, folosind un fungicid.

De ce se recurge la tratamente fitosanitare

Aplicarea solutiilor se face pe timp frumos, adica fara ploaie si in absenta vantului. Daca sunt apicultori in apropiere, acestia trebuie instiintati de perioada in care are loc operatia, pentru ca sa-si poata inchide stupii timp de doua zile sau eventual sa-i mute la cativa kilometri distanta.

Este important a se recunoaste din timp plantele afectate de boli, dupa aspectul lastarilor, al frunzelor, al ramurilor sau chiar al radacinilor. Daca nu se iau masuri din timp, recolta poate fi calamitata total, iar plantele isi scurteaza durata de viata.

Trebuie stiut ca fungicidele de contact nu patrund in planta, ci raman pe suprafata frunzelor, stopand dezvoltarea bolilor produse de diferite ciuperci. Efectul lor este activ timp de o saptamana sau doua. Cele sistemice insa patrund in plante si in sistemul lor vascular.

Solutia se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj, iar aplicarea ei pe plante se realizeaza cu vermorelul sau atomizorul. Se recomanda purtarea echipamentului de protectie si a mastii in timpul acestei operatii. Executarea de tratamente fitosanitare oferita de WWW.Moderngardendesing.ro se face dimineata, cind nu bate vantul, cu multa atentie, astfel incat frunzele, ramurile si tulpina plantei sa fie atinse de substanta.

Similar Articles
Importanta necontenita a agriculturii

Importanta necontenita a agriculturii

Agricultura este principală ramură a industriei încă din cele mai vechi timpuri. Încă din timpurile

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Daca nu stiati inca acest lucru, e bine sa il cunoasteti: cand ne referim la

Cultivare orez doar de la Danca International!

Cultivare orez doar de la Danca International!

  Orezul este folosit de catre majoritatea populatiei, datorita avantajelor pe care acesta le are asupra

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

  Fie ca va doriti pui de gaina, de curca, de rata sau de gasca, ori

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

  Ideea de a avea propria gradina de legume pleaca din multe motive, fie ca vorbim