articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Totul despre masini de ambalat

Totul despre masini de ambalat

🕔16.Oct 2015

In zilele noastre, indiferent de gradul de dezvoltare al tarii in care produsul este fabricat si comercializat, acesta nu mai poate fi vazut fara ambalaj. Ambalajul este cel care asigura ajungerea in conditii optime a produselor de la punctul de fabricare si pana la clienti.

Ambalejele au multiple functii:

  • Functia de conservare si protectie a produselor- protejeaza produsele impotriva factorilor chimici, fizici sau biologici;
  • Functia de manipulare, depozitare si transport( faciliteaza manevrarea, preia presiunea in timpul stivuirii sau transportului);
  • Functia de promovare a marfurilor- ambalajul este considerat “vanzatorul mut”. El stabileste relatia dintre client si produs avand si functia de a-i atrage pe acestia.

Odata cu evolutia societatii, au evoluat si metodele si tehnicile de productie pentru diverse produse si implicit a evoluat si industria ambalajelor. Se cauta mereu tehnici si metode noi pentru a obtine o mai buna realizare a functiilor ambalajelor si pentru a spori productivitatea muncii si in cazul obtinerii ambalajelor dar si in cazul folosirii lor pentru ambalarea produselor.

Alegerea ambalajelor depinde de mai multi factori printer care amintim:

  • Factorii care actioneaza asupra produsului pe timpul manipularii, depozitarii sau transportului;
  • Caracteristicile produsului pentru care se cauta ambalaj;
  • Tehnica de ambalare pe care o presupune fiecare tip de ambalaj;
  • Destinatia produsului;
  • Nivelul economic.

Ca in cazul tuturor produselor, si in zona ambalajelor s-au impus unele standardizari. Ambalajele actuale urmaresc mai multe lucruri: reducerea materiilor prime folosite, cresterea duratei de conservare a produselor, se urmareste combinarea produselor astfel incat sa creasca performantele si cel mai important aspect urmarit este reintegrarea ambalajelor in circuit, adica latura ecologica pe care se doreste ca acestea sa o aiba.

EVOLUTIA AMBALAJELOR PANA LA MASINA DE AMBALAT

Evolutia ambalajelor a ajuns pana la aparitia masinii de ambalat; aceasta impacheteaza, sigileaza sau infasoara in folie un produs prin procesul de termocontractie. Produsul se plaseaza intre cele doua parti de plastic si se baga in masina de ambalat, aceasta contracta si sudeaza simultan. Foliile de ambalat sunt termocontractibile sau folie stretch PVC. Ca orice utilaj, masinile de ambalat necesita o revizie periodica, ele nu prezinta defectiuni grave nici dupa o folosire de lunga durata, in schimb prezinta cateva parti “consumbabile” care se schimba la ceva timp. Acestea sunt: cutitul, arc capacul, cauciucul siliconic si banda. In cazul in care masina de ambalat se strica si este in garantie, majoritatea firmelor asigura service si  intretinere.

ALEGE PROMO-PACK PENTRU PRODUSELE TALE

In cazul in care doriti sa achizitionati o masina de ambalat, nu ezitati sa vizitati site-ul www.promo-pack.ro . Promo-pack va ofera masini de ambalat destinate ambalarii diverselor produse, de exmplu: masini de ambalat orizontal de viteza mica sau medie, masini de ambalat orizontal “Box motion” destinate produselor mai inalte de 120 mm (cum ar fi cozonacul), masini de ambalat orizontal de viteza/productivitate mare, masini de ambalat specific( folosite pentru branzeturi sau mezeluri). Firma ofera si servicii de consultanta in alegerea echipamentelor de ambalare si a configuratiei liniilor de productie, instalare si asistenta tehnica, oferte pentru echipamente de ambalare si linii de productie, oferte care se pot negocia.