articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Team building: concept care sporeste valoarea muncii

Team building: concept care sporeste valoarea muncii

🕔05.Nov 2014

Colectivul oricarui loc de munca, din orice domeniu de activitate ar fi el, reprezinta o investitie, iar aceasta investitie se numeste resursa umana, care este cu atat mai valoroasa cu cat s-a investit mai mult si mai bine in ea.

Un colectiv unit, inchegat, va avea un randament mult mai bun la locul de munca decat un grup de lucratori care isi fac meseria in mod individual si nu au prea multe legaturi intre ei. Pentru consolidarea unui astfel de colectiv se apeleaza la profesionisti in domeniul resurselor umane pentru conceperea unui proiect teambuilding, mai exact construirea unei echipe, adaptat fiecarei cerere in parte.

Team building, ce presupune acest termen

Construirea unei echipe sudate depinde de mai multi factori. Fiecare proiect este conceput de specialisti in mod diferit, adaptat la conditiile respective. Un program teambuilding este conceput pentru o serie de activitati la care vor participa angajatii unei intreprinderi sau ai unei companii, activitati teoretice si practice, care se desfasoara in sali de conferinte, dar si in aer liber, in tara sau in strainatate.

Toate acestea trebuie sa le insufle participantilor spiritul de echipa, sentimentul de apartenenta la un grup si nevoia de a avea un tel comun. De aceea activitatile sunt variate, de la jocuri care ar putea parea unui ochi neavizat niste simple jocuri copilaresti, pana la concursuri si simulari care urmaresc obtinerea unor rezultate anume.

Ce poate oferi o firma care se ocupa de teambuilding

In functie de o serie de factori, cum ar fi numarul de angajati sau scopul care este urmarit, programul unei astfel de constructii este variat. Exista doua laturi esentiale care trebuie acoperite intr-un astfel de proiect: team building indoor si team building outdoor de pe www.teamevent.ro. Prima se refera mai ales la activitatile care se desfasoara in spatii inchise, punerea in scena a unei piese de teatru, sau realizarea unui obiect artistic, ori o simulare. A doua latura, team building outdoor presupune activitatile care se desfasoara in aer liber, cum ar fi drumetii, jocuri, provocari etc. Toate acestea au ca scop unirea echipei, crearea sentimentului de apartenenta, a faptului ca fiecare depinde de ceilalti si ceilalti depind de el, dar si sentimentul de mandrie ca face parte dintr-un asemenea colectiv. Activitatile sunt menite de asemenea sa elimine inhibitiile, sa aproprie membrii colectivului care au astfel ocazia sa se cunoasca mai bine unul pe altul si sa-i faca sa comunice mai eficient intre ei.

Investitia in team building inseamna o buna investitie pe termen lung

Ca orice investitie, si aceasta presupune o serie de costuri, dar prin randamentul de care va da echipa dupa un asemenea proiect, investitia se amortizeaza in scurt timp, iar de roadele ei compania va beneficia pe termen lung.

Eficienta consta in faptul ca personalul nu va mai fi unul fluctuant, deoarece si starea de bine a angajatului creste in urma acestui program si va face tot posibilul sa-si pastreze locul de munca la care vine cu placere. Membrii colectivului vor conlucra mult mai bine si vor fi capabili sa ia deciziile cele mai bune pentru a rezolva orice problema care s-ar ivi la munca. Randamentul muncii va creste si asta se va observa imediat dupa incheierea programului de team building.

Similar Articles
Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău

Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău

  Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba

Cele mai bune metode ca să te placă toată lumea

Cele mai bune metode ca să te placă toată lumea

Savanții au cercetat comportamentul oamenilor în societate și au scos la iveală unele lucruri ce

La ce se gândește soacra ta? Cu siguranță nu-ți vei da seama

La ce se gândește soacra ta? Cu siguranță nu-ți vei da seama

Acel moment când îți găseși sufletul pereche, bărbatul alături de care vrei să petreci restul

Cu magazinul potrivit pentru ghiozdane Bucuresti anul scolar incepe cu succes

Cu magazinul potrivit pentru ghiozdane Bucuresti anul scolar incepe cu succes

Inceputul anului scolar ne poate aduce in minte amintiri frumoase din copilaria noastra. Agitatie si

Cu Agni Mundi afli totul despre atacurile energetice si paranormal

Cu Agni Mundi afli totul despre atacurile energetice si paranormal

Poate ca ati auzit persoane vorbind de atacuri energetice si nu le-ati crezut pana cand