articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cu tabla magnetica si fara creta

Cu tabla magnetica si fara creta

🕔22.Mar 2013

Magnetul este un material care produce camp magnetic. Producerea campului magnetic ii confera proprietati particulare, cum ar fi exercitarea unei forte de atractie asupra unui material feromagnetic. Cu alte cuvinte, cred ca multi dintre dumneavoastra isi aduc aminte cum in copilarie, puneam pe o foaie de hartie pilitura de fier si miscam un magnet sub foaie. Astfel, pilitura se deplasa in functie de cum era miscat magnetul, iar noi zambeam atotstiutori fata de copiii mai mici carora acest fenomen li se parea magie.

Tot din perioada aceea trebuie sa va aduceti aminte de scoala si de tablele negre de sticla pe care creta de proasta calitate scartaia de ti se “strepezeau dintii”.

Si daca tot v-am impins pe drumul amintirilor, de ce sa nu spun si de respectul pe care il aveam pentru profesorii care aduceau creta colorata cu ajutorul careia ora clar nu mai era plictisitoare.

Dar toate acestea se incadreaza la sectiunea “ a fost odata ca niciodata”.

Sa trecem la realitatea cotidiana din gradinite, scoli, licee si facultati. “Scosul la tabla” inca se mai practica. Difera doar tabla. In salile institutiilor de invatamant si-au facut loc tablele magnetice.

Fixate in rama de aluminiu, de diverse marimi si posibilitati de fixare, pe perete sau pe suporti speciali, tablele magnetice fac parte din vasta categorie a materialelor didactice. Mult mai usor de intrebuintat si mai ales cu un spectru larg de utilitate, pe tablele magnetice se poate scrie si desena cu markere speciale de diverse culori, ce apoi se sterg foarte usor cu un burete magnetic. Si un lucru extraordinar mai ales pentru doamnele si domnisoarele profesoare: acestea nu isi mai umplu cu praf de creta hainele si nu li se mai usuca pielea mainilor din cauza acesteia. In schimb, elevii si studentii au scapat de calvarul buretelui ud si a nemultumirii dascalilor ca tabla nu a fost bine stearsa.

Deja scorul este in avantajul tablelor magnetice.

Sa nu va inchipuiti ca sunt utile doar in institutiile de invatamant.

Tablele magnetice au devenit nelipsite de la simpozioane, congrese, comunicari stiintifice si prezentari de produse. Acest lucru se datoreaza utilitatii lor, posibilitatii de a alege un model usor de transportat dintr-un loc in altul si mai ales diversitatii metodelor de a scrie pe ele cu foarte multe culori.

O alta chestiune ce ajuta la atractia pentru un curs sau o prezentare o reprezinta posibilitatea folosirii de magneti personalizati care se pot aplica pe tablele acestea, si care se integreaza perfect si fac mai atractiva comunicarea.

Dar sa nu uitam desigur si de momentele din trecut cand pierdeam o piesa din jocul de dame sau de sah si o inlocuiam cu nasturi sau dopuri de sticla.

Posibilitatea ca astazi sa se intample asa ceva este una mica deoarece tablele magnetice au intrat si in domeniul jocurilor si jucariilor de care copiii se bucura.

In comparatie cu vremurile trecute este imposibil sa nu constatam ca scorul creste in favoarea tablelor magnetice, ele constituind de fapt o metoda foarte utila, si cu posibilitati diversificate in a face din ora de curs sau dintr-o prezentare, o atractie mai mare.

Firmele distribuitoare de elemente ce tin de materialele didactice au posibilitatea sa va ofere o gama variata de table magnetice de diverse dimensiuni, pretabile la diferite activitati si evident insotite de accesoriile necesare. Este important sa mentionez ca anumite modele pot avea garantie de pana la 10 ani, daca sunt utilizate conform indicatiilor producatorului.

Nu imi mai ramane decat sa va urez sa va bucurati de cursuri, ore si prezentari cat mai colorate si sa va invit sa cititi si alte articole interesante aici

Similar Articles
Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău

Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba de educația copilului tău

  Aceste fraze îți vor indica faptul că faci o treabă minunată atunci când vine vorba

Cele mai bune metode ca să te placă toată lumea

Cele mai bune metode ca să te placă toată lumea

Savanții au cercetat comportamentul oamenilor în societate și au scos la iveală unele lucruri ce

La ce se gândește soacra ta? Cu siguranță nu-ți vei da seama

La ce se gândește soacra ta? Cu siguranță nu-ți vei da seama

Acel moment când îți găseși sufletul pereche, bărbatul alături de care vrei să petreci restul

Cu magazinul potrivit pentru ghiozdane Bucuresti anul scolar incepe cu succes

Cu magazinul potrivit pentru ghiozdane Bucuresti anul scolar incepe cu succes

Inceputul anului scolar ne poate aduce in minte amintiri frumoase din copilaria noastra. Agitatie si

Cu Agni Mundi afli totul despre atacurile energetice si paranormal

Cu Agni Mundi afli totul despre atacurile energetice si paranormal

Poate ca ati auzit persoane vorbind de atacuri energetice si nu le-ati crezut pana cand