Rețetă SUPĂ DE DOVLECEI. Cea mai bună mâncare pentru perioada caldă, foarte delicioasă, preferată de multe persoane. Este o rețetă veche de 100 de ani care ar trebui să o încerci și tu, publicată în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
Rețetă SUPĂ DE DOVLECEI. Coaja de la dovleac se roade, o găurești și încarci din nou un amestec de pâine cu ce ai scos din dovlecei, cu tocătură de carne de miel în cari amesteci cu puțin orez, pătrunjel, piper, sare, după gust și un ou sau două. Se pun dovlecii frumos în ghiveci cu supă pulpă care se lasă la fiert după care se adaugă orez, carne tocată mărunt, sare și piper după gust, și coajă de la o bucată de lămâie.
Când carnea este fiartă, dai la masă. În primul rând se pun la fiert legumele de zeamă, apoi se pun dovleceii care se pot încărca și cu apă în locul bulionului de pulpe.
Cât mai mulți adoră această supă de dovlecei cu struguri verzi. Se fierb boabele de aguridă cu puțină apă, după care fărâmă și se scurge sucul lor în supa de dovlecei.