articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Substante otravitoare aplicate in deratizare

Substante otravitoare aplicate in deratizare

🕔10.May 2016

Momeala de baza este unul din tipurile de momeli care se aplica de catre specialisti, in scop de deratizare. Generatiile noi de substante anticoagulante, cum ar fi brodifacoum sau bromadiolone ori difethialone au fost in asa fel ajustate incat sa contracareze rezistenta genetica ce a fost dezvoltata in timp de catre sobolanii si soarecii de casa.

Aceasta a doua generatie de substante otravitoare au putere mai mare si sunt considerate a fi letale chiar si dupa o noapte de hrana, pana si in cazul in care moartea o sa survina la cateva zile dupa administrare. Rodenticidele ce nu fac parte din categoria anticoagulantelor au in componenta zinc, bromethalin, phosphide, si cholecalciferol. Hranirea ca si manifestarea respectivelor caracteristici letale pot sa fie diferite intre ele.

Stricnina spre exemplu, este o substanta extrem de toxica de aceea este disponibila doar cu unele restrictii in ceea ce priveste aplicarea subterana, respectiv cu precadere pentru eradicarea popandailor si a cartitelor.

Sunt pe piata deasemenea anumiti fumiganti letali ori materiale ce produc niste gaze otravitoare si care sunt utilizate in scopul distrugerii rozatoarelor chiar in viziunile lor sau in alte arii, cum ar fi in cladiri sau in sosele.

In ceea ce privesc fumigantii letali, acestea includ atat fosfat de aluminiu cat si dioxid de carbon, si chloropicrin dar si gaz sau fum ce pot sa produca monoxid de carbon ca si alt tip de gaze ce au ca efect asfixierea rozatoarelor.

In ceea ce priveste pudra de contact,  aplicarea acestor prafuri nu este considerata foarte utila, dar ele sunt aplicate de regula in vizuini ca si cantitati mici cu otrava, ele fiind consumate de catre rozatoare atunci cand se ingrijesc. Pudrele utilizate pentru rozatoare au concentratia mult mai mare adica de regula de 20 de ori marita decat in cazul substantelor pentru ingerare si decat in cazul momelilor ce au acelasi fel de substante.

Capcanele se utilizaeza mai mult in cazul in care se doreste capturarea spre exemplu a vulpilor. Exista pe piata multe tipuri de capcane utilizate pentru vulpi, insa toate au de fapt la baza un mecanism identic.

Capcanele, pentru a fi eficiente in scopul deratizarii trebuie sa contina momeli, iar vulpea spre exemplu face parte si ea dintre mamiferele care trebuie uneori sa fie eliminate sau prinse. Unul dintre  avantajele unei astfel de capcane e acela ca ele nu permit sa fi atrase in ele si alte specii in afara celor care sunt direct vizate.

Otrava care se gaseste in magazinele de specialitate si care sunt utilizate de firmele care se ocupa cu deratizarea este si sub forma pudrei, aceasta fiind  o optiune atunci cand exista probleme in a aplica alte metode, desi acest gen de otrava are unele limitari.

Prafurile nu se pot utilizate in cazurile in care exista risc pentru celelalte specii in afara celor care sunt  vizate in mod direct sau atunci cand din cauza ei, rezervele de hrana au fost contaminate.

Dupa cum se stie, soarecii pot sa se inmulteasca foarte repede, iar din acest motiv recomandarea specialistilor este sa incercam prin mijloace specifice sa scapam de ei, inca de cand avem cele mai mici semne ca au aparut.

Similar Articles
Mai mulți bani pentru zaharul din băuturi

Mai mulți bani pentru zaharul din băuturi

Deficit bugetar record pentru primul semestru de la perioada crizei economice, rectificare de buget negativă

Totul despre cum să alegi forma potrivită pentru unghiile tale

Totul despre cum să alegi forma potrivită pentru unghiile tale

 Manichiura scoate în evidență feminitatea, iar dacă vrei să atragi atenția celor din jurul tău

Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Firmele care sunt de specialitate si care pun clientilor la dispozitie serviciile specifice de dezinsectie

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

  Materialele publicitare sunt, de cele mai multe ori, cele care asigura continuitatea unei firme, prin

Cani personalizate

Cani personalizate

Pentru majoritatea, ziua incepe la o cafea sau la un ceai la fel de bun.