Prezente in orice facilitate unde se lucreaza cu echipamente si containere, acestea asigura transportul greutatilor de mare tonaj dintr-un spatiu, in altul, in cadrul facilitatii. De asemenea, veti mai vedea poduri rulante si in zonele portuare, acolo unde este necesara incarcarea containere-lor cu bunuri si materie prima, insa, acestea sunt foarte utile si in depozitele mari de marfuri, unde zilnic se inregistreaza un trafic foarte intens de bunuri. Axa Service vine sa va ofere seria completa de servicii ce tin de consultanta, ofertarea si nu numai in domeniul solutiilor de ridicare si transport pe mici distante a incarcaturilor de mare tonaj. Structura unor poduri rulante este desi la aparenta foarte simplista, este una destul de complexa, ce include atat elemente de sustinere, cat si componente electronice de mare precizie.
Generalitati despre poduri rulante
Despre aceste echipamente vom discuta privind mai mult aspectul ce tine de controlul asupra acestor utilaje si mai ales, masurile de siguranta in exploatarea unor poduri rulante. Insa, inainte de orice, trebuie sa descriem pe scurt aceste utilaje de ridicare. Termenul de poduri nu are nici o legatura cu ideea in sine, singura trasatura comuna a acestora fiind modul in care acestea sunt montate, mai exact, sistemul de ridicare este amplasat pe o punte ce se deplaseaza pe doua grinzi paralele inaltate cu ajutorul unor piloni de sustinere.
Operarea acestor poduri rulante poate fi efectuata atat in mod direct, prin intermediul unui panou de comanda prins si conectat la corpul utilajului, cat si cu ajutorul unei telecomenzi cu sau fara fir. Operatorul, o persoana cu temeinice conostiinte, are pe umeri nu numai siguranta bunurilor sau a incarcaturii, ci si siguranta colegilor sai. Pentru a preveni orice situatie nedorita, majoritatea tipurilor de poduri rulante sunt prevazute cu o serie de elemente de siguranta in ceea ce priveste controlul.
Elemente de siguranta a comenzii la poduri rulante
In general, toate telecomenzile, indiferent de model, sunt echipate cu elemente de siguranta a controlului, cum ar fi butoane prevazute cu opritor sau cu siguranta impotriva apasarii accidentale, precum si un sistem de activare si oprire a telecomenzii. Astfel, orice posibil incident cauzat de catre neatentia operatorului este eliminat. Insa, lucrurile nu se rezuma doar la operatorul unor astfel de poduri rulante. Intreaga echipa trebuie sa coopereze si mai ales sa comunice deoarece coordonarea este elementul cheie atunci cand un astfel de echipament sustine zeci de tone la cativa metri deasupra capetelor celor din hala.
In general, majoritatea incidentelor nedorite s-au petrecut datorita neglijentei si a nerespectarii indicatiilor si a reglementarilor in domeniul protectiei muncii. Aceste poduri rulante sunt echipate cu elemente de siguranta gandite sa ofere un maxim de protectie, insa chiar si asa, in cazul utilizarii gresite, indiferent de echipament, domeniu si situatie, efectele sunt la fel de periculoase. Noi, intreaga echipa de la Axa Service nu putem decat sa va oferim cea mai buna calitate, atat prin intermediul produselor pe care vi le punem la dispozitie, cat si prin intermediul serviciilor noastre de consultanta si service. Va asteptam pe siteul nostru, www.axaservice.ro