articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Sisteme alarma wireless GSM

Sisteme alarma wireless GSM

🕔17.Nov 2016

Intre acele sfaturi utile care sunt date de specialisti in ceea ce priveste instalarea acestor sisteme de alarma wireless GSM , este de retinut faptul ca orice fel de alarma poate sa gestioneze informatiile care le primeste din partea senzorilor si pe care poate sa le procesa, sistemul avand in vedere in primul rand starea de la momentul respectiv al sistemul, respectiv daca e armat sau este dezarmat.

Rolul principal pe care il au centralele de efractie spre exemplu , au in vedere cu precadere semnalizarea optica insa si cea acustica dar si distanta in cazul in care se detecteaza intruziuni in spatiului ce e protejat.

Un sistem de felul acesta ste necesar sa fie pozitionat in spatiu de unde cu greu se va ajunge, unde este in acelasi timp ferit de priviri dar sa fie si un loc pe care il putem vizita.

O centrala de exemplu, nu este bine sa stea intr-un mediu unde e umezeala sau in niste conditii extreme, in locuri in care este foarte frig iarna sau este mult prea cald vara. Nu trebuie deasemeni ca o centrala de acest tip sa stea in ploaie iar respectivul perete pe care e amplasat sa aiba pe el condens.

Detectorii specifici de miscare

Detectorii, asa dupa cum au mentionat si specialistii, sunt aceea care trebuie sa fie montati pe peretii care au inaltimea intre 2 si cel mult 2,4 metri masurand de la podea. Acesti detectori sunt volumetrici, putand sa supravegheze un anume volum din incaperea supusa supravegherii. Ca zona acoperita, acesti detectori au unghiul de deschidere de pana la cel mult 90 de grade si, in acelasi timp au rol de detectare de miscare ce se poate face pana cand se ajunge la distanta medie de circa 12 metri.

Sunt pozitionati in asa fel incat sa poata sa “vada” acesti senzori, geamurile insa in acelasi timp sa poata fi ,, vazute”si caile de acces. In mod normal, e suficient sa se monteze numai intr-un singur colt de camera pentru a putea avea o detectie completa. Pe cat posibil, instalarea detectorilor poate sa fie facuta astfel incat orice eventual intrus sa traverseze calea respectiva de detectie pe perpendicular, nu frontal.

Aria detectiei este delimitata de niste granitele naturale cum ar fi spre exemplu de niste pereti sau in acelasi timp si de geamuri. Detectorul care e cunoscut ca fiind de tip PIR al acestor sisteme de alarma wireless GSM nu sesizeaza miscarea in cazul in care aeasta e dincolo de acei pereti care sunt supravegheati sau dincolo de geamuri, pentru ca radiatia infrarosu nu o sa poata trece dincolo de aceste obstacole. www.Supraveghere-canton.ro

Sistemele de alarma wireless GSM care au in cadrul lor si niste detectori pasivi, cu infrarosu, sunt mai cunoscuti si in acelasi timp raspanditi intre sistemele de antiefractie.

Aceste sistem sunt intalnite la cei care isi doresc sa se protejeze si sa isi protejeze locuintele si in acelasi timp sediile micilor firme, deoarece e unul fiabil si accesibil. Detectoarele pot sesiza existenta ori prezenta intre obiectele care emite unde infrarosii , respectiv caldura si prin capacitatea acestuia de a “invata” se citeaste temperatura pe care o are ambientul locatiei monitorizate, prin detectarea unor eventuale schimbari de temperature, schimbare care se datoreaza la aparitiei altor obiecte.