articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Sicriele unicat – un simbol

Sicriele unicat – un simbol

🕔21.Mar 2013

Intotdeauna mi-am spus ca nu este usor sa vorbesti despre moarte. Este un subiect pe care noi oamenii nu avem de cele mai multe ori curajul sa il abordam. In acest context, parerea mea este ca majoritatea oamenilor  nici nu au atins gradul de spiritualitate pentru a privi moartea dintr-o perspectiva care sa nu ii sperie.

Catre care civilizatie sa-mi indrept privirea pentru a face mai elocventa pledoaria mea pentru sicrie unicat?

Evident ca Egiptul cu a sa Vale a Regilor.

De ce am ales acest exemplu?

Mi se pare cel mai bun in ceea ce priveste sicriele unicat, al traditiilor si superstitilor legate de moarte si de obiectele care insotesc in alta lume pe cel decedat. Povestea este uluitoare prin amanuntele si prin redarea perceptiei despre moarte. In Egiptul Antic , trupul celui decedat era sigilat intr-o cutie pentru mumii si purtat pe umeri. In urma lui venea o sanie ceremoniala in care erau puse borcanele cu organele interne si dupa aceasta urma familia indurerata si prietenii. Familiile instarite plateau dansatori care prin dansul lor doreau sa celebreze viata eterna ce va urma. Nu lipseau in acea perioada nici bocitoarele.

Tutankhamun, copilul faraon care a decedat la varsta de 18 ani din cauze necunoscute, a devenit celebru pentru noi oamenii moderni datorita mormantului si blestemului sau. A fost singurul mormant din Valea Regilor care nu a fost profanat de hotii de comori. Ceea ce vreau sa va supun atentiei este structura sicriului acestui tanar faraon.

Cand Howard Carter a ajuns in camera mortuara a faraonului, a gasit in racla o lama de lemn aurit acoperita cu panza care continea alte trei sicrie grele de lemn imbracate in aur si bogat inscriptionate. In ultima dintre ele se afla un sicriu unicat confectionat din cuartit galben, cu un capac de granit roz, vopsit pentru a se asorta cu baza. Cand s-a indepartat ultimul giulgiu a aparut o efigie aurie a tanarului faraon lucrata cu o deosebita si splendida maestrie. Aceasta efigie umplea tot sarcofagul.

In sarcofag erau asezate trei sicrie unicat, fiecare atat de bine incastrat in urmatorul incat separarea lor a creat multe probleme. Al treilea sicriu unicat era din aur masiv si pastra in el mumia faraonului infasurata in panza, presarata cu talismane protectoare si acoperita cu bijuterii atat de fabuloase ca iti taiau rasuflarea. Fata mumiei era acoperita de o masca mortuara specifica, realizata din aur batut.

Asa erau inmormantati faraonii, considerati coboratori din zei.

Sicriele unicat au simboluri aparte care se concretizeaza in dorinta de a se confectiona din materiale rezistente si scumpe, cu accesorii deosebite. Toate acestea fac parte dintr-un ritual al simturilor, al dorintei de a sublinia prin orice metoda respectul si dragostea pentru cel decedat.

Aceasta scriere este o pledoarie, chiar si pentru mine de a vorbi deschis despre moarte. Este ceva ce face parte din viata si in timp, mentalitatea si intelepciunea ne vor permite sa tratam acest subiect cu mai mult curaj si cu acelasi respect cuvenit pentru cei ce depasesc pragul vietii, indreptandu-se spre o alta viata.

Aici o sa gasiti alte articole interesante

Similar Articles
Mai mulți bani pentru zaharul din băuturi

Mai mulți bani pentru zaharul din băuturi

Deficit bugetar record pentru primul semestru de la perioada crizei economice, rectificare de buget negativă

Totul despre cum să alegi forma potrivită pentru unghiile tale

Totul despre cum să alegi forma potrivită pentru unghiile tale

 Manichiura scoate în evidență feminitatea, iar dacă vrei să atragi atenția celor din jurul tău

Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Dezinsectie de la firmele specializate in domeniu

Firmele care sunt de specialitate si care pun clientilor la dispozitie serviciile specifice de dezinsectie

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

In cautarea unor materiale publicitare calitative? Apelati cu incredere la firma TMP Custom Products!

  Materialele publicitare sunt, de cele mai multe ori, cele care asigura continuitatea unei firme, prin

Cani personalizate

Cani personalizate

Pentru majoritatea, ziua incepe la o cafea sau la un ceai la fel de bun.