articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Sfoara Sisal – rezistenta si durabilitate

Sfoara Sisal – rezistenta si durabilitate

🕔28.Mar 2013

Sisalul este o planta ale carei fibre sunt foarte rigide. Datorita acestei proprietati, ea este folosita pentru realizarea sforilor (asa numitele sfori sisal, foarte importante in domeniul constructiilor). Termenul Sisal, in functie de context poate face referire fie la planta, fie la fibra plantei.

Originile acestei plante nu sunt certe. Unii cercetatori afirma ca tara de provenienta a plantei Sisal este Yucatan-ul, in ciuda faptului ca nu s-au gasit dovezi biologice sa ateste acest lucru. Din anul 1930, acest tip de planta incepe sa fie cultivata in Brazilia, Insulele Caraibe, Florida si in multe tari din Africa.

Chiar daca fibrele din sisal sunt folosite, in mod deosebit, pentru realizarea sforilor pentru constructii, impachetare, transport, planta poate fi folosita si pentru realizarea imbracamintei, hartiei, carpetelor etc.

Planta poate ajunge la o inaltime de maxim 2 metri, fiind o planta hibrida ale carei origini sunt necunoscute, provenienta numelui coincide cu portul din Yucatan numit Sisal. Acolo a fost comercializata pentru prima data aceasta planta.

Fibrele sunt extrase printr-un procedeu tehnic numit decorticare. Frunzele sunt introduse intr-un dispozitiv ce le zdrobesc cu ajutorul unei roti ce desfasoara o miscare de rotatie.

Fibrele din sisal poseda numeroase proprietati tehnice precum rezistenta la rupere in apa sarata, rezistenta la forfecare, durabilitatea, abilitatea de a lega puternic evitand riscul dezlegarii accidentale. In afara de sfori realizate din sisal, se pot confectiona si diferite haine, carpete, hartii, placi de darts. Acestea nu sunt de cea mai buna calitate, dar raportul calitate-pret oferit de ele este unul optim. Carpetele din sisal sunt foarte usor de intretinut, acestea avand nevoie doar de o trecere a aspiratorului peste ele.

Datorita faptului ca fibrele reprezinta o proportie foarte mica din intregul plantei, dezvoltatorii economici s-au straduid sa gaseasca intrebuintari si pentru restul plantei in domeniul biodiesel-ului sau in scopuri farmaceutice.

La nivel mondial se produc anual in jurul a 250 mii de tone de fibre de sisal, tara fruntasa pe aceasta piata fiind Brazilia.

Firma lugojeana Espediss Com are o arie foarte diversificata de lucru. Infiintata in anul 1994, firma romano-germana s-a ocupat o buna perioada de timp de logistica transporturilor, mai tarziu dezvoltand servicii de asigurare a marfii paletizate prin intermediul comercializarii snururilor, sforilor, fibrelor sintetice etc.

Sforile si snururile comercializate de firma lugojeana sunt destinate constructiilor, logisticii, bricolajului sau gradinaritului.

Pe santierele din constructii, adesea este nevoia ca materialele sa fie ridicate pentru a se executa lucrul la inaltime. Acest lucru se realizeaza prin intermediul scripetilor. Un scripete este un dispozitiv ce injumatateste forta necesara ridicarii unui obiect. Acesta este realizat dintr-o parte fixa si din sfoara. Sfoara ideala pentru aceasta activitate de ridicare este sfoara sisal, datorita rezistentei mari la rupere, dar si datorita durabilitatii ei.

Sfoara Sisal poate fi folosita si pentru impachetarea marfurilor, pentru ridicari, legari sau transporturi. Oricare ar fi tinta utilizarii acestui tip de sfoara, firma lugojeana, specializata in realizarea acestor tip de sfori va va asigura calitate, profesionalism, promptitudine si respectarea termenilor si conditiilor in cazul livrarii produselor.

Puteti citi un articol foarte interesant legat de ciclismul montan accesand link-ul urmator http://blog.2biz.ro/?p=1230 .

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare