Aparatul de aer conditionat a aparut ca o necesitate pentru asigurarea unui confort termic optim pe perioada verii in spatii inchise. “Aerul conditionat” a fost folosit pentru prima data in Egipt. Pe atunci se realiza racirea camerei cu ajutorul unui sistem de apeducte instalate in peretii camerei. Prin aceste apeducte circula apa rece si astfel se racea temperatura peretului, inclusiv temperatura din interiorul camerei.
Mult mai tarziu, Stuart Cramer a incercat sa rezolve problema aerului uscat din hala fabricii sale cu ajutorul unui astfel de aparat de aer conditionat. Rezultatele au fost considerabile.
Pe la inceputul secolului 20 apar primele aparate de aer conditionat, initial in tipografii, ajungandu-se in anul 1950 ca aceste aparate de aer conditionate sa fie montate pe masini sau in locuinte si avand ca principal scop racirea aerului in aceste spatii inchise.
Primele sisteme de aer conditionat si frigidere foloseau gaze toxice si foarte inflamabile in circuitul de refrigerare, spre exemplu: amoniacul, clorura de metil sau propanul, substante ce puteau duce la accidente dezastruoase in cazul unor scurgeri nedorite. In anul 1928 se creaza primul agent frigorific neinflamabil si foarte putin toxic, la acea vreme, gaz numit Freon. Aceasta denumire este o marca inregistrata ce o poarta o familie larga de cluorofosfocarbonati.
Principiul de functionare al aperatelor de aer conditionat este urmatorul: agentul frigorific (freonul deobicei) este comprimat, apoi racit in condensator, dupa care prin ventilul de laminare se ajunge in evaporizator si apoi iar in compresor. Acest ciclu se reia si astfel functioneaza acest aparat de aer conditionat.
In afara de aceste elemente de baza, aparatul de aer conditionat mai are in componenta sa si filtre, vane, senzori, termostate, ventilatoare, panouri de control etc.
Pentru ca acest aparat sa functioneze in conditii optime, periodic este nevoie ca elementele de baza ale aerului conditionat sa fie verificate (condensatorul, compresorul, vaporizatorul si filtrele). Filtrele ar trebui verificat dintr-un motiv simplu, principalul rol al acestora fiind acela de a reda un aer proaspat incaperii. Daca filtrele ar fi imbacsite, aparatul de aer conditionat ar oferi aer plin de germeni si probabil foarte inchis.
In anul 2008 se infiinteaza compania bucuresteana Edural Instal din dorinta de a oferi clientilor alternative la serviciile slabe calitativ si costisitoare oferite de firmele existente pana la acel moment. Din gama de servicii oferite de compania bucuresteana aminim instalatiile sanitare, instalatii de incalzire, instalatii electrice, montarea si punerea in functiune a sistemelor hidrofore, instalatii de canalizare, instalatii solare si servicii de mentenanta oferite pentru toate aceste sisteme mentionate.
Societatea Edural Instal ofera clientilor servicii prompte si de calitate de montare pentru echipamentele de aer conditionat, atat in Bucuresti, cat si in tara. Montarea adecvata a aparatelor de aer conditionat este obligatorie pentru sanatatea dumneavoastra si pentru asigurarea confortului termic pe perioada verii. Avand echipamente de ultima generatie, societatea Edural Instal ofera solutii optime de montare si punere in functiune, pentru ca clientul nostru sa se poata bucura de beneficiile aduse de aparatele de aer conditionat. Preturile lucrarilor se stabilesc in functie de locatia instalarii si de complexitatea lucrarii.
Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator www.blog.2biz.ro .