articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Cadastru si timpul pretios al sigurantei

Cadastru si timpul pretios al sigurantei

🕔27.Feb 2013

Cred ca fiecare dintre noi poate sa-si imagineze ca planeta noastra este invelita intr-o coala milimetrica si masurata in mod profesional si amanuntit.

Daca este sa luam definitia in sens larg al cuvantului cadastru, reprezinta de fapt un registru in care se tine evidenta bunurilor imobile. Mai simplu de atat aproape ca nici nu se poate.

Pamantul este resursa principala care asigura hrana. Folosirea rationala a pamantului a devenit in zilele noastre o problema considerata existentiala. Peste tot in lume se cauta metode si se iau masuri ca solul sa fie folosit rational. Aceasta se datoreaza in primul rand decalajului dintre cerere si oferta in ceea ce priveste produsele agroalimentere.

In acest context cadastrul a devenit foarte important in activitatea de folosire a resurselor mediului inconjurator. Prin acest sistem de cadastru de evidenta tehnica, economica si juridica se creaza baza gestionarii tuturor bunurilor imobiliare, de la pamant, ape si paduri pana la constructii. Fara aceasta baza nu se poate discuta de dezvoltare si nici de protectia mediului inconjurator. Trebuie sa amintim ca acest “registru” este foarte necesar pentru ca in orice moment se poate analiza cate resurse sunt disponibile, care este starea lor, modul in care acestea sunt folosite si mai ales respectarea legilor in domeniul protectiei mediului. Aceasta inventariere in cadastru a resurselor funciare se face si pentru stabilirea impozitelor.

Incepand din anul 1995 cand s-a activat si au aparut pe piata serviciile din domeniul geodeziei, cadastrului si topografiei, societatea comerciala Conus Inc si-a construit un portofoliu important de clienti in acest domeniu. Firma are o echipa de specialisti cu experienta si dedicatie pentru aceasta activitate.

Echipa de la Conus Inc este formata din profesionisti la care se adauga bineinteles si aparatura performanta si softurile eficiente. Printre valorile ce ii definesc pe cei de la Conus Inc se numara promptitudinea si corectitudinea.

In domeniul cadastrului serviciile oferite sunt concretizate in toata gama de activitati cadastrale necesare intocmirii si evidentierii bunurilor imobile, de la terenuri si cladiri pana la constructii si alte obiective.

Dupa ce in societatea romaneasca s-au produs schimbarile incepute in anul 1989 si a fost redat dreptul la proprietate privata si asupra bunurilor confiscate abuziv a fost necesara si o revizuire a legii fondului funciar care sa se aplice pe noile schimbari.

In concluzie trebuie mentionata ca intreaga gama de activitati legata de pamant si constructii trebuie evidentiata in cadastru pentru a oferi sansa de a se sti permanent resursele de care oamenii dispun si mai ales previzionarea activitatilor de exploatare pe baza datelor existente.

 Utilizarea serviciilor de cadastru, tot in concluzie, reprezinta implicarea in mod responsabil in combaterea efectelor negative ce se genereaza din lipsa unei asemenea baze de date, inseamna ca ai puterea de a lupta pentru un cadru social si economic sanatos, ca poti spune cu mana pe inima ca ai contribuit la protectia mediului inconjurator prin evidentierea resurselor care se exploateaza.

Similar Articles
Topul celor mai plătiţi actori din lume

Topul celor mai plătiţi actori din lume

Sumele menționate se referă la perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019 şi nu se

Psihoterapie individuala

Psihoterapie individuala

Desi in Romania, a merge la psiholog nu este un lucru foarte des intalnit, asta

Sfaturi din partea echipei de reparatii schiuri si biciclete pentru posesorii de biciclete

Sfaturi din partea echipei de reparatii schiuri si biciclete pentru posesorii de biciclete

Fie ca sunteti pasionati de munte sau de sport, Exporer Sport este locul unde puteti

Despre rafturi metalice, aspecte de structura

Despre rafturi metalice, aspecte de structura

Indiferent ca vorbim despre un atelier profesional sau cel din garaj, ordinea este cuvant de

Procesul de schimbare administrator

Procesul de schimbare administrator

Atunci cand vorbim despre o societate cu raspundere limitata, aceasta poate sa fie coordonata de