Ideea de a avea propria gradina de legume pleaca din multe motive, fie ca vorbim despre nevoia de hrana sau pentru a inlocui legumele din marketuri doar pe siteul www.seminteplante.ro veti putea gasi o larga varietate de seminte legume dar si de fructe sau de plante ornamentale. Toate acestea sunt oferite de catre o echipa dedicata dar si bine pregatita in domeniu.
Spuneam ca pe siteul nostru veti gasi tot ceea ce un cultivator are nevoie, incepand cu gama de seminte legume, flori ornamentale, cereale dar si solutii complete de tratare a solului si impotriva daunatorilor. O categorie speciala de legumicultori este cea a celor de la bloc. Intr-adevar, tot mai multi locuitori ai mediului urban isi amenajeaza mini-gradini in balcoanele lor, profitand de faptul ca este foarte usor sa cresti rosii, ardei dar si plante aromatice cum ar fi patrunjel, busuioc, si nu numai. Asadar, ne vom adresa acestora in cele ce urmeaza cu un mic ghid pentru plantarea unor seminte legume.
Pregatiri pentru plantarea de seminte legume
Primul lucru este spatiul. Inainte de a lua seminte legume trebuie sa luati ghivece, unele mai mari atat ca suprafata, cat si ca adancime. Desi recomandam ghivece intinse ca suprafata, puteti incerca chiar dumneavoastra sa va construiti o ladita sau un loc in care puteti planta. Urmatorul pas, este sa intrati pe siteul nostru, www.seminteplante.ro pentru a va achizitiona ce stim noi sa vindem cel mai bine, adica seminte legume. Alegeti dupa placul dumneavoastra, rosii, ardei, castravete, etc. Noi oferim o paleta mare de soiuri si tipuri de seminte legume.
Pamantul, solul, este esential pentru plante, asa ca este bine sa tinet cont de calitatea acestuia. Astfel va recomandam sa achizitionati numai pamant de cea mai buna calitate. Acesta nu trebuie sa contina pietre sau alte impuritati, cum ar fi nisip, pietris sau resturi organice. Pentru a obtine rezultate cat mai bune, va recomandam sa folositi ingrasamant natural pentru a suplimenta continutul de minerale si substante nutritive. Lipsa nutrientilor din sol poate duce la o recolta slaba sau la o calitate slaba a legumelor.
Plantarea de seminte legume
Odata pus pamantul de plante in ghivece sau in spatiul amenajat, luati cateva seminte legume si plantati-le undeva la cel mult 5 centimetri de suprafata, pastrand in functie de soiul de seminte legume o distanta intre ele, astfel incat plantele sa se poata dezvolta in voie.
Odata plantate, niste seminte legume trebuie udate si ingrijite periodic. Asigurati-va ca solul este curat, umed, iar plantele sa se poata bucura de cat mai multa lumina. Trebuie sa stiti ca nu toate tipurile de seminte legume pot fi cultivate in aceste conditii, iar la unele s-ar putea sa nu reusiti din prima, insa, sfatul nostru este sa perseverati si sa nu va lasati batuti. Totusi, in cateva luni veti avea rosii frumoase si sanatoase din… propria gradina.
Asadar, ii asteptam pe micii dar si marii gradinari si legumicultori pe siteul nostru, www.seminteplante.ro cu o paleta larga de soiuri de seminte legume dar si cu produse speciale pentru ingrijirea, fertilizarea si tratarea recoltelor de plante