articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Seminte legume de calitate

Seminte legume de calitate

🕔20.Jan 2016

Ca si noutate in domeniul plantarii semintelor de legume , se poate spune ca s-a reusit inmultirea rosiilor fara seminte si asta se pare ca nu este greu deloc.

Poate  oricui i s-a intamplat sa ramana doar cu un fir dintr-un soi de seminte la care tinea ca de exemplu rosii inima de bou, si sa nu mai aibaalte seminte de pus. In astfel de cazuri, se poate lua pur si simplu ceea ce se numeste un „copil”  adica cei care sunt atat de urmariti si rupti  prin copilire, uneori poate chiar prea mult,de aproximativ 10-15 centimetri, de la planta numita generic – mama, apoi se poate pune in apa sau direct in pamant, intr-un colt mai intunecat dacaexista, in asa fel incat sa aiba umezeala.

Se cunoaste faptul ca foarte repede se poate obtine o noua rosie ce poate fi plantata unde se doreste, planta care, daca a fost pusa la timp, poate sa rodeasca la fel cum rodeste si planta mama.Rosia este considerata a fi o leguma relativ sferica, ce are o culoare rosie ori galbena, alba, portocalie, verde, grena, ciocolatie, vargata, grena, etc., deci o leguma versatila, numai buna pentru salate ori pentru ciorbe, dar si mai buna daca este gustata direct pentru oricine poate sa o aibain gradina.

Dar pastrarea semintelor de legume in pliculete, in asteptarea cu nerabdare a sezonul insamantarii, a sta sa privesti dupa aceea miracolul frunzulitelor verzi, stropirea zilnica a plantelor, inainte sa plecam catre alte treburi zilnice, a alergacatre casa pentru a vedea cat de mult au mai crescut, a privi etichetele pentru a vedea rodul bogat de peste câteva luni ,asta  nu poate oricine sa o faca, ci doar cei care sunt intr-adevar indragostiti de rosii, de gradini.

Semintele de rosii

O rosie nu este doar o leguma sau nu este considerata numai o leguma, este de fapt un mic univers, un adevarat ghem de arome, de gusturi alese,de soare si de apa, de sperante si de tristeti atunci cand apar semnele de mana, de implinire si de extaz cand lazile cu fructe galbene ori roșii, violet ori negre stau aranjate , asteptandu-si destinația adica drumul catre o salata, sau bulion, suc, ori alte retete.

O rosie este considerata a fi practic un emoticon. Daca este postata pe o retea de socializare, imaginea unei rosii trezeste emotie, trezeste admiratie, pasiune sau invidie,adunafoarte repede un grup de pasionati ce vad mai mult decat poate sa spuna imaginea, din semne care numai de ei stiute pot sa deduca soiul, apoi gustul si bolile prin care a trecut, pot sa spuna despre caldura sau despre lumina de care a avut parte, impactul  pe care l-a avut printre cunoscatori si priza pe care a avut-o la public.

O rosie este practic o sticluta cu gust condensat la fel ca parfumul, este promisiunea unei viitoare povesti, bazata pe un an de munca si pornind de la seminte de legume de calitate.

De la orice  samanta pana la fruct este o adevarata poveste de dragoste, nu doar o activitate de gradinarit, asa considera orice gradinar pasionat!

Similar Articles
Importanta necontenita a agriculturii

Importanta necontenita a agriculturii

Agricultura este principală ramură a industriei încă din cele mai vechi timpuri. Încă din timpurile

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Sisteme irigatii de mai multe tipuri, pentru mai multe preferinte

Daca nu stiati inca acest lucru, e bine sa il cunoasteti: cand ne referim la

Cultivare orez doar de la Danca International!

Cultivare orez doar de la Danca International!

  Orezul este folosit de catre majoritatea populatiei, datorita avantajelor pe care acesta le are asupra

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

Vital Best Nutrition va ofera pui de o zi diferite rase la cele mai bune preturi

  Fie ca va doriti pui de gaina, de curca, de rata sau de gasca, ori

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

Seminte legume pentru gradinari mici si mari

  Ideea de a avea propria gradina de legume pleaca din multe motive, fie ca vorbim