articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Scaune bucatarie pentru un spatiu deschis

Scaune bucatarie pentru un spatiu deschis

🕔30.Jun 2015

O bucatarie deschisa este privita in acelasi timp ca un loc prietenos, un ambient deosebit, in care sa te simti bine nu doar atunci cand prepari mancarea, prin urmare, alegerea mobilierului are o importanta deosebita. Daca esti pe punctul de a-ti decora un asemenea spatiu, ar trebui sa urmezi cateva sfaturi, pentru a face optiunea perfecta, care sa fie in trend cu moda si in acelasi timp sa se concentreze pe confort, mai ales atunci cand e vorba de scaune bucatarie. In primul rand se tine cont de nevoi, dar si de dimensiunile incaperii.

Scaune bucatarie, in spatii mai mari sau mai mici

Inainte de toate, numarul scaunelor instalate depinde de numarul de persoane care compun familia. In general, in cazul unei bucatarii traditionale, numarul mediu de scaune este intre doua si sase. Intr-o bucatarie deschisa, coltul destinat luarii mesei este in mod automat considerat ca o sala de mese, prin urmare, numarul ideal de scaune ar fi sase sau chiar opt, insa acest lucru depinde foarte mult si de capacitatea incaperii. Daca este o bucatarie spatioasa, orice alegere in ceea ce priveste numarul de scaune bucatarie este permisa. In schimb, intr-un spatiu restrans, ar fi mai judicios sa se opteze pentru scaunele pliante sau pentru taburete care se pot baga sub masa.

Scaune bucatarie adaptate decorului

Sigur, confortul este criteriul primordial care este avut in vedere atunci cand sunt cumparate aceste obiecte de mobilier, insa totodata trebuie sa se tina cont si de stilul de decorare dominant, pentru ca ele sa se asorteze si sa se incadreze perfect in mediul incaperii. Prin urmare, se va actiona de asa natura incat forma scaunelor sa fie in perfecta concordanta cu decoratia dominanta a incaperii. Intr-o bucatarie traditionala sau rustica, scaunele de lemn clasice sau pliante isi vor gasi locul ideal, in timp ce cele din metal sau aluminiu sunt adaptate unei bucatarii decorate in stil modern. Daca incaperea este amenajata in stil pop, sunt indicate cele din plastic.

Taburete sau scaune bucatarie?

Nu de putine ori se pune intrebarea care piese ar fi mai practice, mai confortabile si mai estetice, scaunele sau taburetele. Acest lucru depinde de mai multi factori, pe care i-am amintit de fapt si mai sus. Scaunele cu spatar, cu siguranta ca sunt mai confortabile, insa ele se potrivesc in acele incaperi largi, in care spatiul este generos si nu te obliga la anumite limitari atunci cand alegi un stil de mobilier sau altul. Pot fi instalate fara a da impresia de sufocare, chiar intr-un numar mai mare, indiferent de forma si dimensiunile lor. Acesta este cazul fericit, cand, practic, nu ai nici o opreliste obiectiva in alegerea decorului care-ti place si pe care il consideri suficient de confortabil. Insa daca incaperea este mica, atunci ar trebui sa te orientezi spre scaune bucatarie, care ocupa cat mai putin spatiu si care pot fi depozitate discret atunci cand nu sunt folosite, cum ar fi taburetele, care pot fi introduse sub masa, sau scaunele pliante.

Similar Articles
Saltele memory foam pentru un somn confortabil

Saltele memory foam pentru un somn confortabil

  Numeroase studii de specialitate au dovedit ca starea de sanatate fizica si emotionala depinde in

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Orice incapere indiferent daca este recent construita sau veche, necesita usi, alegerea insa va apartine

Usi de sticla

Usi de sticla

Usile din sticla securizate, sunt cele ce impun o tendinta moderna si deasemeni actuala in

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

  De 12 ani Evo Horeca a dovedit faptul ca poate sa fie un partener de

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Cand va ganditi sa va decorati locuinta de la un magazin mobila Barlad, trebuie sa