Conform specialistilor care lucreaza in domeniul sapelor mecanizate din Constanta , se poate face nivelarea unei şapei ca fiind unica operaţiune dintre acelea care sunt mentionate de aea ca fiind necesare pentru a fi efecutuate, fiind singura care se poate realiza manual. Planeitatea şapei este asigurată cu folosirea nivelelor cu laser.
Abaterea pe care poate sa o aiba planeitatea şapei e de cel mult 2mm pentru lungimea ce va ajunge sa fie de 2 m, comprativ cu sapa clasică, aceasta ajungand in mod uzula la abatere de câţiva cm, variind aceasta si în funcţie de cat de mare e măiestria cat şi nivelul de pricepere al specialistului ce executa sapa.
Sapele elicopterizate
Dupa cum se mentioneaza de catre specialistiicatre beneficiarii sapelor dar si conform articolelor cat si al studiilor de specailitate care sunt publicate pe site-urile pe care le au firmele de profil cum este si www.paunyxconstruct.ro , după executarea operaţiunilor ce au fost anterior descrise , urmatoarea etapa e cea de elicopterizare aceasta fiind de fapt o operaţiune facuta pentru sigilarea peliculei ce se formeaza direct la suprafaţa şapei, fiind o sclivisire ce e facuta automat si care duce la cresterea la maxim a rezistenţei şi durabilitatii şapei.
Operaţiunile mentionate mai sus de specialisti, nu fac altceva decât să confirme faptul că e elicopterizată si astfel de calitati tin de experienţa şi de seriozitatea pe care o au lucrătorii respectivei sape.
O sape mecanizate va avea ca principal rol o umplere a denivelările, cat si a diferenţelor de îmbinare deasemeni a crăpăturilor şi găurilor ce apar in unele cazuri din pardoseli, pentru asta utilizeazandu-se ca principalele materiale care fac parte din compozitie, nisipul avand granulaţie de cel mult 7 mm şi bineinteles, cimentul.
Avantajul principal al acestor şape mecanizate constau in faptul ca în cadrul operaţiunilor care se fac, sunt utilizate niste utilaje specializate, si motivul acesta timpul necesar execuţiei, cat şi costurile implit preturile sunt mai mici in cazul in care se toarna şape mecanizate decât la turnarea unor şape clasice.
Şapa mecanizată
Comparativ cu sapele clasice, acelea care sunt mecanizate vor necesită mai multă forţă de muncă, iar materialul care e utilizat este preparat de data aceasta în cadrul staţiilor de betoane şi a celor de mortare comparativ cu şapa mecanizată care se face în cadrul şantierelor insa se pot transportă cu furtune, utilizand pompe speciale de şapă. Furtunele pot face transportul acseta la distanţe care pot sa ajunga până la 150 m in cazul in care transportul si terenul e facut la orizontal, pana la 100 m in cazul in care transportul se va face pe verticală.
Operaţiunea unica va fi realizează manual, apoi se toarna şapa, fiind aceea de nivelare facuta sapei, dupa ce este turnata.
Pentru asigurarea unei orizontalitati bune a şapei se poate utiliza pentru acest lucru, nivele laser.
O altă operaţiune realizata mecanizat ce intervine la sapa e aceea de sigilare a peliculei exterioare cat si rolul de realizare al planeitatii bune , ce consta in elicopterizare.
Detalii mai multe puteti afla accesand site-urile de specialitate.