articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Saltele memory foam pentru un somn confortabil

Saltele memory foam pentru un somn confortabil

🕔10.Nov 2016

 

Numeroase studii de specialitate au dovedit ca starea de sanatate fizica si emotionala depinde in mare masura de calitatea somnului, iar pentru a ne bucura de aceasta binefacere este nevoie de intrunirea mai multor conditii.

Pentru inceput, o camera curata, bine aerisita si cu un nivel redus de zgomot ne va facilita odihna. Dar elementul esential in ecuatia unui somn de calitate il constituie calitatea saltelei pe care dormim. Pentru a alege bine trebuie sa intelegem ce conteaza, iar in cazul unei saltele memory foam, compozitia acesteia face diferenta. Memory foam are la baza poliuretan de mare densitate, care devine elastic, pastrandu-si vascozitatea, sub presiunea si temperatura corpului nostru. Asadar, este vorba despre un produs ergonomic. Un aspect mai putin obisnuit este ca materialul cu „memorie” a fost creat initial pentru a imbunatati functionarea amortizoarelor din componenta aeronavelor. Ulterior, datorita calitatilor de exceptie, memory foam a devenit material de baza pentru o serie de produse de serie, unele chiar cu utilizare medicala.

Saltele memory foam pentru un somn odihnitor

Caracteristica de exceptie in cazul unor saltele memory foam este faptul ca datorita compozitiei lor, punctele de presiune exercitate pe suprafata corpului sunt mult reduse, cu aproape 80% fata de utilizarea unei saltele obisnuite. Atenuarea punctelor de presiune reprezinta primul element mentionat de orice persoana dupa o experienta de dormit pe saltele memory foam, deoarece circulatia sangelui nu este afectata, in timp ce articulatiile si muschii isi gasesc o pozitie relaxata. Aceste particularitati ale unei saltele memory foam o transforma in cel mai odihnitor accesoriu pentru somn, mai ales in cazul celor care sufera de afectiuni neuro-motorii cu manifestari nocturne.

O alta caracteristica care personalizeaza experienta dormitului in cazul achizitionarii unor saltele memory foam este faptul ca dupa ce preiau caldura si forma corpului, acestea asigura o senzatie de caldura mult aplificata. In sens opus, in cazul in care dormim intr-o camera cu o climatizare setata pentru racire, orice saltele memory foam vor oferi o suprafata de dormit usor mai ferma, deoarece materialul reactioneaza la temperatura ambientala. In acest fel, se evita si senzatia de supraincalzire a saltelei, atat de neplacuta in noptile de vara. In toate cazurile de utilizare a unor saltele memory foam acestea revin la starea initiala dupa incetarea presiunii asupra lor.

Alte proprietati pentru saltele memory foam

Confortul asigurat de acest tip de saltele memory foam este completat si de proprietatile hipoalergenice, un aspect deosebit de sensibil pentru foarte multe persoane. Somnul va fi cu siguranta mai profund si mai odihnitor si pentru ca structura unei saltele memory foam previne formarea unui balans atunci cand partenerul isi schimba pozitia in timpul somnului.

Durata de viata a unor saltele memory foam este asigurata nu numai de structura speciala, ci si de faptul ca operatiunile de intretinere nu pun probleme deosebite. O aspirare periodica si o intoarcere pe cealalta fata, precum si o rotire pe lungime sunt necesare, dar suficiente pentru a pastra nealterate calitatile unei saltele memory foam pentru o perioada cat mai lunga.

Toate aceste beneficii inregistrate de corpul nostru in timpul somnului ne vor da satisfactia unei investitii de mare valoare in achizitionarea unei saltele memory foam de la noapte-buna.ro

 

Similar Articles
Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Orice incapere indiferent daca este recent construita sau veche, necesita usi, alegerea insa va apartine

Usi de sticla

Usi de sticla

Usile din sticla securizate, sunt cele ce impun o tendinta moderna si deasemeni actuala in

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

  De 12 ani Evo Horeca a dovedit faptul ca poate sa fie un partener de

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Cand va ganditi sa va decorati locuinta de la un magazin mobila Barlad, trebuie sa

Mobilier urban, din Antichitate pana in zilele noastre

Mobilier urban, din Antichitate pana in zilele noastre

Spatiul public al unui oras reprezinta acel loc fascinant unde oamenii se intalnesc cu civilizatia,

About Author