articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Sablare – etapa obligatorie in reconditionarea pieselor metalice

Sablare – etapa obligatorie in reconditionarea pieselor metalice

🕔16.Apr 2015

 

Daca aveti un gard metalic sau o poarta careia doriti sa-i dati o noua fata prin revopsire si reconditionare, trebuie sa stiti ca, pentru a obtine un efect cu adevarat atragator si estetic, aveti nevoie in primul rand de un serviciu de sablare. Acesta consta in indepartarea ruginii sau a vopselei vechi de pe suprafata metalica, printr-un procedeu mecanic, procedeu utilizat pentru a curata aceste suprafete inainte de a fi vopsite. De ce este necesara o asemenea operatie? In primul rand pentru a obtine o suprafata neteda si o forma corecta a obiectului metalic care urmeaza a fi reconditionat, in al doilea rand pentru ca vopseaua care urmeaza sa fie aplicata sa aiba o aderenta perfecta, astfel ca in timp sa nu se decojeasca iar aspectul sa aiba de pierdut din punct de vedere estetic.

Sablare – necesara in diferite domenii de activitate

Operatia amintita este necesara ca o etapa obligatorie in reconditionarea diferitelor obiecte din metal, a componentelor metalice dintr-o constructie, a podurilor metalice, a echipamentelor folosite in hidrotehnica, la refacerea corpurilor navelor, a conductelor, a recipientelor, a diferitelor mecanisme si piese.

Prin operatia de sablare se elimina toate impuritatile, precum urmele mai vechi de vopsea, de coroziune, arsura provenita de la laminare, alte materiale solidificate, precum pacura sau bitumul.

Metode si principii in operatia de sablare

Mai toate lucrarile de acest gen au cam acelasi principiu; se foloseste nisip foarte fin pentru a razui si curata suprafetele din metal de rugina, vopsea sau alte materiale nedorite, acest lucru facandu-se cu ajutorul unui pistol pe baza de aer sub presiune, care impinge nisipul cu o viteza foarte mare, avand un impact puternic asupra suprafetei destinate. Prin urmare, toate lucrarile de sablare se fac cu ajutorul unui astfel de pistol, care un butoias captusit cu ceramica, pentru a impiedica nisipul sa-l erodeze in timp. Doar procesul de introducere a nisipului in butoi difera, putand vorbi astfel de trei tipuri de sablare.Presiunea necesara compresorului folosit este intre 5 si 6,5 bari.

Echipament de protectie in timpul lucrarilor de sablare

Nisipul folosit trebuie sa fie foarte bine uscat si cernut pentru a fi utilizate doar particulele fine, ca sa nu se infunde pistolul. Pentru a recupera nisipul este indicat ca operatia sa se faca pe o suprafata betonata si plata, astfel incat acelasi nisip sa poata fi refolosit, dupa ce a fost spalat si uscat. Pentru un rezultat cat mai eficient, este bine ca tragaciul pistolului sa nu fie apasat in mod continuu, ci actionat sacadat. Metalul ramane curat dupa sablare si nu necesita smirgheluirea, suprafata prelucrata ramanand poroasa, grundul care urmeaza avand o aderenta foarte buna. Se poate actiona asupra suprafetelor reduse ca dimensiune, rezultand o eficienta maxima chiar si in zonele dificile.

In timpul operatiunii, utilizatorul pistolului cu aer sub presiune trebuie sa poarte echipament de protectie si ochelari, eventual o masca de protectie, pentru ca nisipul sa nu-i patrunda in ochi sau pe epiderma. Manusile sunt si ele indicate in desfasurarea acestui proces.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.advar.ro

 

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare