articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Rulouri de gazon

Rulouri de gazon

🕔15.Jun 2016

Unul din aspectele uitate de cei ce au in curte rulouri de gazon e sa adauge si calcar la aceste gazoane. Insa, cresterea ierbii gazonului este in general limitata atunci cand solul este excesiv de  acid, asa cum se intampla in cazul paiusului ori al festucai, asa dupa cum i se mai zice.

In cazul gazonului, pH-ul ideal este usor acid si se afla intre 5,5 pana la 6,5 ca valoare. Daca adaugam circa 50 – 60 de grame de calcar agricol la un metru patrat, in decursul unui an, specialistii cred ca este suficient pentru mentinerea unui nivelului bun de calcar. In general, solurile nisipoase au nevoie in mod  frecvent de calcar decat de soluri argiloase, care retin calcarul mult mai bine. Daca poate fi determinata valoarea pH-ului  gazonului utilizand o mostra de sol, atunci poate fi adaugat circa 60 grame de calcar la fiecare metru patrat, ceea ce va creste valoarea pH-ului cu aproximativ 0,5. De exemplu, daca veti identifica un pH de valoare 4 si doriti sa il cresteti la 6, in acest caz trebuie sa adaugati 4 x 60 de grame de calcar pentru un metru patrat, adica aproximativ 240 de grame. In concluzie, un sac de 25 kg este considerat suficient la un gazon de circa 100 de metri patrati.

Tratarea folosind compost

Atunci cand sunt asezate resturile plantelor pe o gramada de compost, cu certitudine ca aceasta gramada va incepe sa miroasa. Acest lucrul se poate intampla atunci cand sunt asezate plantele ce au fost taiate, in straturi groase, direct pe compost. Pentru a preveni acest miros neplacut, este nevoie sa se foloseasca straturi subtiri de iarba taiata, de aproximativ 10 cm grosime. Dupa aceea operatiunea, trebuie sa fie alternate straturile de plante care sunt uscate, unele chiar foarte uscate, direct pentru compost cum sunt de exemplu tulpinile uscate si care s-au maruntit toamna sau ramurele subtiri care au fost anterior taiate din copaci. In acest fel pot fi amestecate plantele uscate, cu pantele pline de carbon, cu cele umede, si cu cele care sunt bogate in azot, si astfel se creaza, in felul acesta, conditiile dintre cele mai bune necesare putrezirii. Astfel se intampla si in cazurile in care materialele folosite pentru compost, ce sunt dupa cum au fost prezentat mai sus, vor fi aerisite in straturi, bine. Nu sunt astfel prezente conditii anaerobe iar acest lucru inseamna ca nu vor fi emisii de gaze ce sunt intotdeauna urat mirositoare.

Masinile pentru tuns iarba

Masinile de acest fel vor facilita procesul de tundere in cazul rulourilor de gazon, asta deoarece in mod normal acestea se maruntesc atat de bine incat resturile vor cadea pe pamant in general intre tulpini dupa care se vor descompune singure acolo, asigurand in felul acesta nutrientii care sunt necesari  pentru iarba.

Este important sa se stie faptul ca atunci cand vom avea nevoie de o baza buna pentru gazon precum si de o iarba care sa fie sanatoasa si bine hranita, metoda aceasta nu o sa functioneze bine in solurile cu probleme adica in cele prea compacte sau care sunt prea umede.

Similar Articles
Rafturi metalice pentru paleti – pentru afacerea d-voastra

Rafturi metalice pentru paleti – pentru afacerea d-voastra

Experienta societatii Racks Metal si are ca rezultat crearea unor spatii cu personalitate menite sa

Panouri radiante infrarosu

Panouri radiante infrarosu

Fiecare dintre noi ne dorim sa fim cat mai linistiti dar si sa simtim ca

Vitraliile ca arta

Vitraliile ca arta

Vitraliile mi-au intrat in vocabular cand eram mica…daca nu ma insel eram in scoala primara

Masini de ambalat si preturile producatorilor

Masini de ambalat si preturile producatorilor

In cazul in care detineti o afacere in care produceti diverse obiecte, este evident ca

Care sunt avantajele ambalajelor din carton?

Care sunt avantajele ambalajelor din carton?

De cele mai multe ori, avem nevoie de astfel de ambalaje din carton deoarece niciodata