Inainte de a ajunge pe rafturile supermarket-urilor, produsele alimentare parcurg trasee de zeci de kilometri, in conditii vitrege, uneori, care pot afecta calitatea produsului in sine. Pentru a evita deteriorarea lor si pentru a le pastra proaspete, una dintre cele mai eficiente si populare metode de ambalat in randul producatorilor este ambalarea in vid. Astfel, prin intermediul masinilor de vidat, produsele, in special cele alimentare, isi pastreaza mai mult timp prospetimea, aspectul si proprietatile.
Reactiile chimice in produsele alimentare cu aer, temperatura, umiditate, precum si actiuni ale enzimelor, produc procesul de alterare. Altfel spus, alimentele isi pierd valorile nutritive, textura, gustul si nu in ultimul rand, calitatea, in general, din cauza oxigenului din aer, oxigen care creaza climatul ideal dezvoltarii microorganismelor, fie ca este vorba de mucegai, drojdii sau bacterii. Cu toate acestea, intr-un mediu scazut de oxigen si ferit de umiditate, bacteriile se dezvolta greu.
Masinile de vidat sunt dispozitive ce scot aerul dintr-un pachet, plastic sau folie. Exista doua tipuri de astfel de masini: cele casnice, pentru uz gospodaresc, de mici dimensiuni, si cele industriale, pentru productii si cantitati uriase ce necesita vidari de mare viteza. In ceea ce priveste vidarea produselor industriale, aceasta se poate realiza si pe produse de un volum foarte mare, procedeu folosit in fabrici. In acest caz, masinile de vidat sunt de dimensiuni mari, cu o viteza mare de lucru si de o calitate superioara celor comerciale.
Functia principala a unei masini de vidat este de a stoca o gama larga de alimente pentru prospetime, perioada de valabilitate mai mare, aroma si comoditate. Mai mult decat atat, prin intermediul sau se indeparteaza pana la 90% aerul din punga. Aceste sisteme folosite pentru ambalarea in vid sunt formate dintr-o pompa de vid, manuala sau automata, si vase speciale prevazute cu o supapa pentru eliminarea aerului din interior sau pungi ce pot fi sigilate. Pentru pastrarea legumelor si fructelor dezhidratate sau proaspete, a carnii, produselor de patiserie, ambalarea si masinile de vidat sunt metode eficiente si sigure.
Daca esti in cautarea unei solutii care sa pastreze un timp indelungat calitatea produselor, Romelgen, cu o experienta de peste 14 ani pe piata de profil, iti pune la dispozitie masini vidat performante pentru orice linie de productie, robuste, confectionate din materiale de calitate, menite sa garanteze rezistenta si durabilitatea. Temperatura capului de lipire poate ajunge la 250 de grade Celsius, cu latimea de lipire de 4 mm si cu puterea consumata de 400 de W. In plus, pretul pentru achizitionarea unei masini de vidat este unul accesibil oricarui buget.
Compania Romelgen Bucuresti a dezvoltat un portofoliu vast de produse, din care fac parte: module de masurare si control temperatura ce contin rezistente de incalzire, regulator de temperatura, sonda de temperatura, sonde de temperatura cu termorezistente, sistemele de masura pentru masinile frigorifice, termometre digitale portabile, aparate de lipit folii, rezistente tubulare sau plate, dar si multe alte dispozitive asemanatoare. Pentru ca vrem sa oferim servicii complete, specialistii Romelgen realizeaza si modele personalizate. Mai mult decat atat, punem la dispozitia clientilor nostri si servicii profesionale de prelucrare prin aschiere. Pentru informatii si detalii suplimentare, acceseaza pagina oficiala de internet si alege sa ai alaturi un partener responsabil si profesionist.