articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Robinet cu sfera piesa pentru instalatiile sub presiune

Robinet cu sfera piesa pentru instalatiile sub presiune

🕔04.Dec 2014

robinet-cu-sfera

In instalatiile de termoficare, precum si la cele de transportare si alimentare cu apa potabila si apa menajera, dar si in diferite echipamente industriale de lichide, gaze sau aer aflate sub presiune, se folosesc diferite modele de robinet cu sfera. Rolul lor este de inchidere sau deschidere a circuitului de fluide si a reglarii debitului. Materialele din care sunt confectionati robinetii au anumite proprietati care fac ca aceste piese sa fie sigure si sa aiba o fiabilitate mare. Sunt foarte rezistente la presiune si soc termic,  nu se corodeaza si nu-si modifica dimensiunile la temperaturi foarte inalte.

Robinet sferic: diferite tipuri pentru intrebuintari variate

Aceste accesorii de neinlocuit in instalatiile cu fluide sub presiune se pot clasifica in functie de mai multe criterii, cum ar fi materialul din care sunt realizate, adica fonta, alama, otel sau inox, dar si dupa destinatia lor. Dintre tipurile de robinet sferic, amintim: robineti de inchidere cu sfera, robineti cu 3 cai, de trecere cu sectiune totala sau cu flanse.

Sunt rezistenti la diferite nivele de presiune, de la 10 bari pana la 40 bari, in functie de model si instalatia pe care o deservesc.

Componente pentru robinet sferic cu obturator

Unul dintre elementele componente este corpul robinetului, realizat prin forjare din materiale diverse, de cele mai multe ori din alama, pentru robinetul cu obturator. Elementul de racordare, fabricat din acelasi material, are filet pe partea interioara sau pe cea exterioara. Obturatorul sferic, din alama cromata sau diamantata este prevazut cu un canal de trecere a lichidului, dar si cu un locas in care se monteaza tija de actionare. Din componenta lui mai fac parte garniturile de etansare, care la un robinet sferic sunt confectionate din teflon, tija de manevrare prevazuta cu doua garnituri de cauciuc, manerul, care poate fi fabricat din otel sau din aluminiu, putand fi de tip fluture sau cu capac adaptabil.

Un robinet cu sfera are durabilitate mare si siguranta in exploatare 

Aceste piese sunt special concepute pentru conditii deosebite de lucru, astfel incat ele au o rezistenta foarte mare la presiuni de pana la 40 bar, iar suprafata lor exterioara nu prezinta muchii taioase. Suprafata interioara este astfel confectionata incat ajuta la curgerea lichidului, au o etanseitate perfecta daca sunt exploatate normal, conform instructiunilor furnizate de producator. Sunt fabricate de asa natura incat sunt capabile sa reduca nivelul de zgomot care se produce din cauza diferentelor de presiune, in plus, nu au nevoie de lucrari suplimentare pentru izolare termica.

Durabilitatea lor este o urmare a faptului ca materialele din care sunt confectionate aceste tipuri de robinet cu sfera sunt rezistente la coroziune, astfel putand functiona in conditii normale cel putin 15 ani, aproximativ 40.000 de cicluri de deschidere si inchidere.

Un robinet cu sfera de pe www.chrisden.ro nu are nevoie de o intretinere deosebita, prin modul lui de finisare fiind capabil sa impiedice depunerile de impuritati, astfel ca nu exista riscul de a fi obturat. In plus, piesele uzate pot fi inlocuite foarte usor.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare