articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Roads Building Project iti certifica energetic imobilul

Roads Building Project iti certifica energetic imobilul

🕔22.Dec 2013

Certificatul energetic sau certificatul de performanta energetica este documentul oficial ce este elaborat de un auditor energetic pentru cladiri. El este atestat de catre organismele acreditate, prezinta performanta energetica si detaliaza caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia, precum: incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica si iluminat artificial, date rezultate din analiza energetica si termica. Firma Roads Building Project din Timisoara iti sta la dispozitie cu aceste servicii executate cu seriozitate si profesionalism.

Avantajele certificarii energetice

Unul dintre principalele avantaje ale certificarii energetice ale unei cladiri sau locuinte este faptul ca certificatul energetic duce la o evaluare mai precisa a pretului locuintei, in sensul ca pretul celor cu o nota energetica mai mare va creste, intrucat acestea sunt mai usor de intretinut. In dezavantaj clar sunt locuintele cu o eficienta energetica redusa.

Clasele de performanta energetica si notele dupa care sunt clasificate cladirile

In functie de performanta energetica determinata, cladirile se pot clasifica in 7 clase pe scala energetica, pornind de la clasa A, caracterizata prin consumul cel mai redus de energie, pana la clasa G, corespunzatoare celui mai ridicat consum specific de energie. Sistemul de notare este de la 1 la 100, nota calculata dupa un criteriu bine stabilit fiind cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata.

Cine intocmeste certificatul de performanta energetica si care este durata sa de valabilitate?

Certificatul de performanta energetica, dar si auditul energetic al cladirii este realizat de catre auditori energetici pentru cladiri, autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, iar valabilitatea acestuia este de 10 ani.

Ce este auditul energetic al unei caldiri?

Auditul energetic al unei cladiri se realizeaza de catre auditori acreditati. Auditul energetic presupune analizarea unei constructii din punct de vedere tehnic si economic, ce presupune propunerea unor solutii tehnico-financiare pentru imbunatatirea performantei energetice a cladirii.

Auditul energetic ofera masuri de imbunatatire a performantei energetice si se finalizeaza cu eliberarea unui certificat energetic in faza analizata. Acest certificat energetic scoate in evidenta deficientele energetice al imobilului, unde A specifica un consum redus de energie, iar G un consum mare de energie. Auditorul energetic se va deplasa la tine acasa pentru realizarea unei evaluari a imobilului.

Aceasta evaluare consta in:

– completarea fisei de evaluare a imobilului;
– fotografierea sistemelor de incalzire si de alimentare cu apa;
– evaluarea sistemului de izolare a imobilului;
– masurarea parametrilor anvelopei imobilului;
– evaluarea diverselor imbunatatiri ale imobilului realizate de catre proprietar.

Evaluarea standard pentru un apartament de 2 camere dureaza aproximativ 35-45 de minute, timp in care auditorul culege toate datele necesare elaborarii certificatului de performanta energetica. Daca doresti sa iti imbunatatesti apartamentul din punct de vedere energertic, poti actiona si pe cont propriu, in unele privinte. Astfel, tamplaria termoizolanta, partea de instalatii, iluminat sau apa calda, pot fi facute de catre tine. Pe de alta parte, anveloparea blocului se face la comun si nu la nivel de apartament.

Apeland la serviciile oferite de catre firma Roads Building Project din Timisoara iti vei incadra locuinta intr-o clasa de performanta energetica, deoarece in cazul in care vrei sa o vinzi, nu vei putea incheia un act notarial de vanzare-cumparare, conform legii 372/2005, in lipsa unui astfel de certificat.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege certificate energetice Timisoara Roads Building Project. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Roads Building Project? Suna la numarul 0721-272.903 sau trimite un e-mail pe adresa beatricebirlan@rbptm.ro.

Articol oferit de 2biz.ro.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare