Oamenii, prin neglijenta lor au reusit sa provoace destule pagube planetei pe care locuiesc. Este interesant cum acestia nu au luat in calcul, in goana lor frenetica dupa tehnologie si confort, ca a te indeparta de natura este sinonim cu disparitia ta ca specie. Omul a luat nastere in mijlocul naturii si nu poate trai daca-l scoti din sanul acesteia. Fara apa, fara oxigen sau fara hrana omul se transforma doar in praf. Tocmai de aceea este timpul ca lumea sa se trezeasca si sa ia masurile necesare pentru a proteja ceea ce se mai poate si pentru a-i da timp naturii sa se regenereze. Noi suntem responsabili nu numai pentru viata noastra, dar si pentru cea a generatiilor viitoare. Daca nu se va tine cont de acest lucru, copiii, nepotii si stranepotii nostri ai tuturor, este posibil sa nu mai apuce lumina zilei. Este o previziune sumbra pentru majoritatea dintre noi, iar unii nici nu o vor lua in considerare, ramanand cu impresia ca totul este bine si va fi si mai bine.
O metoda de a te ingriji de viitorul tau este reciclarea deseurilor. Nu este doar o moda sau doar un moft important din tari straine, ci este o realitate si un real ajutor pe care ti-l dai de fapt tie insuti.
Despre Cami Comexim
O firma care se ocupa de reciclarea deseurilor este Cami Comexim din Bucuresti. Ea a luat nastere cu multi ani in urma, mai exact in anul 1992 si prin vechimea sa din acest camp de munca a demonstrat ca este una dintre cele mai implicate si cautate companii. Activitatea principala a companiei este reciclarea hartiei, a maselor plastice si a carbonului.
Cami Comexim doreste satisfacerea tuturor exigentelor, astfel incat lumea in care traim sa devina o lume mai curata si mai sanatoasa. Societatea face mereu fata cu brio tuturor solicitarilor si se adapteaza din mers la toate noutatile care apar in acest domeniu.
Serviciile Cami Comexim imbina colectarea, transportarea si valorificarea deseurilor reciclabile.
Colectarea deseurilor reciclabile
Colectarea deseurilor este o componenta importanta ce are loc in procesul de gestionare a deseurilor.
Pentru ca tot planul de lucrtu sa functioneze trebuie sa se tina cont de:
– Marimea zonei din care se vor colecta deseurile;
– Nivelul de trai al populatiei din zona;
– Structura economica;
– Conditiile urbanistice;
– Cerintele impuse de clienti;
– Alegerea unui sistem de colectare adecvat.
Colectarea deseurilor se face fie printr-un sistem de pubele, fie printr-un sistem de containere speciale.
1. Sistemul de pubele. In acest caz trebuie limitat atat numarul de pubele cat si tipul si marimea acestora, astfel incat forma de executie sa fie standardizata.
a. Cosul de gunoi si tomberoanele de gunoi. Cosul de gunoi este cea mai mica unitate de colectare a deseurilor si se foloseste rar in zilele noastre. Cosurile de gunoi prezinta numeroase dezavantaje si sunt utile doar pentru deseurile mici. Tomberoanele au un volum cuprins intre 70 si 110 l, sunt rotunde si fabricate din plastic.
b. Pubele mai mari si containere pentru colectare deseuri reciclabile. Acestea au fost proiectate datorita cantitatii mari de deseuri care a aparut in ultima perioada, ele avand o capacitate ce variaza intre 120 l si 1100 l. Ele sunt fabricate din tabla de otel si foarte rar din plastic. Se folosesc in special pentru reciclarea deseurilor menajere.
2. Sisteme de containere special create pentru reciclara deseurilor. Aici incadram containerele pentru colectarea sticlei, pentru colectarea hartiei, pentru colectarea aluminiului (doze sau conserve) si pentru colectarea de ambalaje usoare. Aceste containere pot fi simple sau cu mai multe compartimente.
Daca nu cunosti pe cineva care se ocupa de colectare deseuri reciclabile, poti apela cu cea mai mare incredere la firma Cami Comexim si impreuna puteti salva Pamantul!
Poti citi in continuare si despre firma Somet.