articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Promt Distrib-Galvanizare metale, tratamentul recomandat pentru metale

Promt Distrib-Galvanizare metale, tratamentul recomandat pentru metale

🕔20.Oct 2015

Utilizat pe scara larga in constructii si industrii, otelul este vulnerabil la rugina si ,in general, la factorii de mediu. Pentru a-i creste durabilitatea si pentru a evita procesul de coroziune a metalului, specialistii recomanda galvanizarea, un proces electrochimic prin care se acopera suprafata unui metal cu un alt metal a carui ioni sunt disociati in solutia electrolitica.

Prin galvanizare metale, toate confectiile metalice care stau in aer liber sunt protejate impotriva factorilor de mediu (umiditate, inghet/dezghet, etc.). Nu doar partile din structura unei constructii trebuie sa treaca prin procedeul de galvanizare metale ci si elemente precum: stalpi metalici, garduri, parapeti de drumuri, tevi, antene de telecomunicatii si alte confectii metalie, in special, cele expuse in mediul exterior.

Promt Distrib executa galvanizare metale pentru o serie de confectii metalice, la cele mai inalte standarde, cu ajutorul echipamentelelor speciale. Pentru a acoperi suprafetele metalice cu un strat protector, se pot executa proceduri de zincare, nichelare, cuprare, cromare, brunare, aurire sau arginare.

Firma din Sebes dispune de un laborator modern echipat cu aparate care determina grosimea de strat, cea de rugozitate sau reactivi  de analiza.

Galvanizare metale-Si otelul este un material vulnerabil. Iata cum ii cresti rezistenta

In timp, metalele ruginesc. Acest fapt poate afecta in mod drastic randamentul materialului, inclsiv durabilitatea lui.  Factorii care grabesc uzura sunt: frecventa expunerii si durata ei, gradul de umezeala, viteza si directia vantului, praful, soarele, gradul de poluare al mediului in care se gasesti o anumita piesa metalica, etc. Pentru a prelungi durata de viata a confectiilor metalice se realizeaza o protectie anticoroziva. Printre cele mai populare procedee se numara zincarea termica si electro-galvanizarea.

De ce galvanizare?

Procedeul de galvanizare protejeaza suprafata pieselor, atat prin bariera ce se formeaza intre otel si mediu, cat si prin realizarea unei protectii catodice.

Pentru ca procedeul sa fie o reusita, sunt necesare cateva masuri. Printre acestea: curatarea obiectelor pentru a se elimina rugina, murdaria si uleiurile. Costurile scazute si usurinta aplicarii sunt doua dintre avantajele galvanizarii.

Ce etape trebuie respectate?

Procesul de zincare (galvanizare) este alcatuit din mai multe etape, si anume: degresarea, decaparea, spalarea, fluxarea, uscarea, zincarea termica si nu in ultimul rand, controlul de calitate. Fiecare procedeu are particularitatile sale motiv pentru care este important sa se respecte fiecare etapa, in ordine.

Tehnologiile utilizate in procedeele de galvanizare garanteaza prelungirea duratei de viata a confectiilor metalice.

Promt Distrib-Galvanizare metale cu utilaje moderne

Protectia suprafetelor metalice, o necesitate si totodata un detaliu de care depinde afacerea ta! Pentru galvanizare metale intr-un laborator echipat cu utilaje moderne de la A la Z, apeleaza la Promt Distrib.

Promt Distrib dispune de personal calificat in galvanizare metale dar si de linii de productie inovatoare, menite sa asigure lucrari de calitate, la preturi corecte. Tratamentele aplicate pe confectiile metalice sunt rezistente si de lunga durata. Odata aplicate, aceste tratamente vor actiona ca o bariera impotriva factorilor de mediu si vor proteja in totalitate suprafetele metalice.

Pretul tratamentelor galvanice se calculeaza in functie de: greutatea pieselor, tipul de tratament aplicat, tipul suprafetelor metalice pe care urmeaza sa fie aplicat tratamentul, suprafata pieselor, etc.

Galvanizare metale in conditii moderne si la preturi accesibile? Acceseaza www.promtdistrib.ro si afla mai multe detalii.