articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Procesul de schimbare administrator

Procesul de schimbare administrator

🕔08.Dec 2015

Atunci cand vorbim despre o societate cu raspundere limitata, aceasta poate sa fie coordonata de unul sau mai multi administratori, persoane fizice sau juridice, care sunt fie membri ai companiei respective fie provin din afara. Acesta joaca un rol extrem de important pentru societatea comerciala respectiva si, duce la indeplinire vointa societatii comerciale exprimata prin hotararea adunarii generale a actionarilor (AGA).

Cand trebuie sa recurgeti la o schimbare administrator

In practica, din diverse motive poate aparea necesitatea de schimbare administrator a unuia sau a mai multora din randul lor. In general, majoritatea patronilor de firme asteapta pana in punctul maxim in care fie incompetenta (cea mai uzuala cauza) administratorului duce la situatii destul de grave, fie recurg la optiunea de schimbare administrator din dorinta de a plasa in aceasta pozitie cheie a unui membru care se bucura de o sustinere AGA.

Un alt motiv ce poate duce la necesitatea unei schimbari poate tine si de cauze naturale cum ar fi incapacitatea efectuarii atributiilor de administrare, dar si situatii in care integritatea persoanei desemnata pentru postul de administrare. Aceste situatii sunt unele destul de delicate, iar procesul de schimbare administrator implica si o analiza foarte amanuntita a candidaturii deoarece de competentele viitorului administrator depinde si viitorul firmei dar si modul in care bugetul firmei urmeaza a fi folosit.

Actele dar si procedurile necesare pentru o schimbare administrator

Astfel, in primul rand pentru a realiza aceasta schimbare administrator, este necesar sa se intocmeasca un set de acte si respectarea unor conditii aferente acestei decizii. Atunci cand vine vorba despre o schimbare a administratorului societatii, in mod automat vorbim despre o modificare a actului constitutiv iar conform legii aceasta decizie ii revine in mod automat organului statutar cu rol de decizie al societatii.

Fiecare dintre aceste modificari trebuiesc sustinute cu documente iar in ceea ce priveste intocmirea acestora Expert Advisor va vine in ajutor cu solutiile potrivite dar si cu intocmirea si depunerea acestora la organele competente. Asadar in momentul in care vorbim despre aceasta schimbare administrator trebuiesc respectate urmatoarele etape si anume: luarea deciziei de schimbare administrator, formularea declaratiilor de catre noul / noii aadministrator(i) desemnat(i), acordarea specimenelor de semnatura, actualizarea actului constitutiv. Numai prin respectarea acestor pasi se poate realiza in mod corect aceasta schimbare administrator si, desigur pe baza intocmirii setului de documente aferente respectarii acestor pasi.

Ca si concluzie putem spune ca procesul de schimbare administrator este un pas foarte important pentru viitorul companiei sau a firmei dumneavoastra. Asadar, va sfatuim sa luati aceasta decizie numai dupa o consultare atenta a viitorului candidat si mai ales, incercati sa evitati candidatii care pastreaza tipare comportamentale similare cu ale administratorului vechi.

Va asteptam pe pagina www.expertadvisor.ro cu o echipa oricand pregatitasa va ofere intregul set de informatii de care aveti nevoie, dar si sa va ajute in diferite operatii economico-legale ce tin de procesul de schimbare administrator dar si de alte proceduri ce sunt efectuate in cadrul unei companii. Asadar, va asteptam pe siteul nostru pentru a afla mai multe detalii.

Similar Articles
Topul celor mai plătiţi actori din lume

Topul celor mai plătiţi actori din lume

Sumele menționate se referă la perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019 şi nu se

Psihoterapie individuala

Psihoterapie individuala

Desi in Romania, a merge la psiholog nu este un lucru foarte des intalnit, asta

Sfaturi din partea echipei de reparatii schiuri si biciclete pentru posesorii de biciclete

Sfaturi din partea echipei de reparatii schiuri si biciclete pentru posesorii de biciclete

Fie ca sunteti pasionati de munte sau de sport, Exporer Sport este locul unde puteti

Despre rafturi metalice, aspecte de structura

Despre rafturi metalice, aspecte de structura

Indiferent ca vorbim despre un atelier profesional sau cel din garaj, ordinea este cuvant de

De ce sa alegeti gama de sisteme incalzire ecologice

De ce sa alegeti gama de sisteme incalzire ecologice

Vine iarna, incet, incetisor, iar daca pentru multi cosmarul facturilor este unul mai mult decat