articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Pro Kolekt pentru siguranta in afaceri

Pro Kolekt pentru siguranta in afaceri

🕔11.Nov 2013

Recuperarea creantelor este de cele mai multe ori un proces complicat pentru orice afacere, indiferent de domeniul de activitate mai ales in vremuri dificile din punct de vedere economic. Atat bilanturile furnizorilor cat si cele ale vanzatorilor contin datorii din ce in ce mai mari cauzate de lipsa lichiditatilor si a disponibilitatilor banesti ale cleintilor. In prezent, companiile prefera sa reesaloneze si sa renegocieze plata facturilor pe care trebuie sa le incaseze, pana sa apeleze direct la instante, o cale consumatoare de timp si bani, care poate da rezultate dupa un timp relativ lung. O metoda mult mai simpla si eficienta este recuperarea creantelor pe cale amiabila.

Creanta este dreptul creditorului (vanzatorul, furnizorul) de a solicita debitorului (cumparatorul, clientul) plata unei obligatii rezultate in urma unor relatii comerciale. Simplificat, este vorba de datoriile pe care clientii le au fata de furnizori. Dincolo de problemele de ordin financiar pe care acestea le implica, creantele provoaca numeroase alte situatii neplacute. Pentru a evita conflictele dintre cele doua parti si procesele costisitoare, afla ca exista metode mult mai eficiente menite sa solutioneze chiar si cele mai complicate situatii. Potrivit Codului de Procedura Civila, care instituie procedura generala privind recuperarea creantelor, inainte de initierea unei actiuni in instanta, creditorul trebuie sa incerce sa solutioneze problema in mod amiabil cu debitorul. In cazul in care partile nu ajung la o intelegere, creditorul poate introduce o cerere in instanta, la care va anexa toate documentele ce atesta faptul ca partile au incercat sa rezolva neintelegerea pe cale amiabila.

Faza amiabila se desfasoara prin intermediul firmelor de colectare a creantelor sau prin departamentul financiar si cel de contabilitate al companiei. In etapa amiabila se fac notificari scrise, vizite, intalniri cu debitorii si se identifica informatii noi despre acestia. Avantajele recuperarii pe cale amiabila sunt costurile mici pentru preluarea cazului, aplicata numai pentru suma recuperata a comisionului de succes, stabilirea de comun acord cu creditorul a altor conditii de recuperare si flexibilitatea in stabilirea modului de recuperare( termene de plata convenabile partilor, esalonari de plata sau rambursarea marfii). De obicei, colectarea amiabila incepe la scadenta facturii sau cu cateva zile inainte de scadenta, iar colectarea legala la cel putin 30 de zile de la scadenta, dupa ce s-au epuizat toate procedurile amiabile posibile.

In cazul in care te confrunti cu astfel de situatii neplacute cauzate de rau platnici care nu se lasa induplecati sub nico forma, este cazul sa apelezi la Pro Kolekt, inregistrata ca agentie de recuperare creante comerciale, membru fondator al Patronatului Societatilor de Recuperari Creante din Romania.  Grupul ofera servicii de management al riscului comercial oriunde in lume, firma avand acoperire in nu mai putin de 120 de tari si in special in Europa de Sud-Est. Astfel, va punem la dispozitie cele mai bune servicii pentru a va asigura incasarea platilor restante de la clienti. Este recomandata apelarea la serviciile noastre in maximum 3 luni de la intarzierea platilor, pentru o rata mai mare de succes. Pro Kolekt actioneaza, in special, pe cale extre-juridica reusind sa recupereze pe cale amiabila creantele comerciale, intr-un timp foarte scurt. Fiecare caz in parte, indiferent de complexitatea lui, este studiat de care specialistii nostri pentru a alege cele mai potrivite cai de actiune si pentru a garanta succesul acestora, servicii oferite atat partenerilor de afaceri din tara cat si din straintate. Mai mult, Pro Kolekt Grup dispune de o platforma on-line, prin care clientii sunt informati periodic, prin rapoarte, de stadiul colectarii creantelor lor.

Pe langa recuperare creante pe cale amiabila, Pro Kolekt ofera si oferte de bonitate, consultanta de afaceri, consultanta juridica si asistenta pentru antreprenoriat sau extinderi in zona Romaniei si a Europei de Sud-Est. Pentru mai multe detalii acceseaza pagina noastra de internet si nu ezita sa ne contactezi. Retine, Pro Kolekt are grija de afacerea ta!

 

Similar Articles
Topul celor mai plătiţi actori din lume

Topul celor mai plătiţi actori din lume

Sumele menționate se referă la perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019 şi nu se

Psihoterapie individuala

Psihoterapie individuala

Desi in Romania, a merge la psiholog nu este un lucru foarte des intalnit, asta

Sfaturi din partea echipei de reparatii schiuri si biciclete pentru posesorii de biciclete

Sfaturi din partea echipei de reparatii schiuri si biciclete pentru posesorii de biciclete

Fie ca sunteti pasionati de munte sau de sport, Exporer Sport este locul unde puteti

Despre rafturi metalice, aspecte de structura

Despre rafturi metalice, aspecte de structura

Indiferent ca vorbim despre un atelier profesional sau cel din garaj, ordinea este cuvant de

Procesul de schimbare administrator

Procesul de schimbare administrator

Atunci cand vorbim despre o societate cu raspundere limitata, aceasta poate sa fie coordonata de