articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Prelucrare CNC o metoda ultramoderna de prelucrare

Prelucrare CNC o metoda ultramoderna de prelucrare

🕔02.Jul 2015

CNC reprezinta prescurtarea de la expresia in limba engleza Computer Numerical Control, folosita inca din anii 1970, cand computerul a fost introdus in modul de lucru al unor masini unelte, extrem de performante, cum ar fi masinile de gaurit, strungul sau freza. Prin urmare, prelucrare CNC inseamna fabricarea diferitelor piese sau ansambluri cu aceste instrumente asistate de calculator. Aceasta tehnologie a revolutionat modul de desfasurare a activitatii din diferite domenii industriale. Daca inainte, pentru a gauri o piesa, sa zicem din metal, muncitorul fixa burghiul in freza, selecta manual viteza necesara, activa axul, apoi actiona maneta pentru a conduce burghiul spre locul care trebuia gaurit, acum toate aceste operatii sunt executate de catre masina care primeste comanda de la un computer in care exista instalat un software sofisticat si complex.

Prelucrare CNC cu asistenta computerizata

Toate operatiile pe care le facea muncitorul, acum sunt executate in mod automat, inclusiv fixarea burghiului, pozitionarea piesei, activarea masinii unelte, executarea gaurii si oprirea instrumentului. Tot ceea ce un operator ar trebui sa faca cu masini-unelte conventionale este executat in mod automat cu echipamentele CNC. Odata ce masina a fost configurata si pusa in functiune, ea va continua sa lucreze, fara ca operatorul sa aiba prea multe de facut, intr-un proces de prelucrare CNC.

Una din functiile programabile specifice ale unui astfel de instrument o reprezinta controlul miscarii, tinand cont ca masina poate avea doua sau mai multe directii programabile, numite si axe de miscare, care pot fi lineare, adica de-a lungul unei linii drepte, sau rotative, adica avand un traseu circular.

Criterii de complexitate a masinilor in prelucrare CNC

Unul dintre criteriile de complexitate a masinii CNC este cat de multe axe are. In general vorbind, cu cat sunt mai multe axe, cu atat masina este mai complexa. Axele sunt necesare pentru a provoca miscarile necesare in procesul de fabricatie. O astfel de instalatie nu ar fi foarte utila daca doar ar putea muta piesa pe doua sau mai multe axe, de aceea, in functie de specificul ei, tinand cont ca este programabila in mai multe feluri, este dotata si cu accesoriile corespunzatoare, care o ajuta sa faca toate operatiile cerute in procesul respectiv de fabricare. Un centru de prelucrare automata din cadrul masinii unelte poate avea mai multe instrumente sau unelte de lucru, fiecare din ele fiind utilizate atunci cand este necesar.

Software-ul folosit in prelucrare CNC

Programul instalat in computer nu este nimic altceva decat un set de instructiuni care sunt urmate de catre masina unealta pas cu pas, in ordine secventiala, intr-un proces de prelucrare CNC cu www.Mettem-cnc.ro . Sunt folosite cuvinte, cifre, propozitii, pentru ca masina sa comunice cu computerul, care, plasate intr-o anumita logica, face ca unealta sa recunoasca tipul de comanda primita. In mod regulat, sunt folosite 40-50 de cuvinte, prin urmare, invatarea utilizarii unei astfel de masini este comparabila cu invatarea unei limbi straine compuse doar din acest numar de cuvinte, ceea ce nu ar trebui sa para un lucru foarte greu.

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare