Crezi ca daca esti diabetic nu mai ai voie sa mananci nimic dulce, nicio prajitura, nicio felie de tort? Complet fals. Scoate de pe lista produsele interzise de medic, foloseste-ti creativitatea in bucatarie, nu-ti fie frica sa combini, sa incerci ceva nou si lasa-te surprins de rezultat.
Vrei sa mergi la sigur? Iti dam noi 2 retete de prajituri pentru diabetici pentru duminica, pentru sarbatori sau pentru atunci cand vrei sa te rasfeti!
Prajituri pentru diabetici cu mac
Tot ce ai nevoie pentru acest gen de prajituri pentru diabetici este urmatoarea lista de ingrediente:
– 200 g unt;
– 150 g smantana;
– 500 g faina alba;
– 2 oua;
– 50 g indulcitor special pentru diabetici;
– 1 cub de drojdie proaspata, 20 g;
– Coaja rasa de la o lamaie;
– Un praf de sare.
Acesta este blatul, iar pentru umplutura de mac vei avea nevoie de:
– 200 g mac macinat;
– 100 ml lapte;
– 50-70 g indulcitor special pentru diabetici;
– 1-2 linguri zeama proaspata de lamaie;
– 1 lingurita scortisoara macinata.
Foarte important este ca toate aceste ingrediente sa fie la temperatura camerei. Cerne faina intr-un bol, adauga praful de sare si untul taiat cubulete. Incorporeaza untul in aluat facand “firimituri”. Separat amesteca bine-bine smantana cu ouale, adauga indulcitorul, drojdia si coaja de lamaie si toarna compozitia peste faina. Framanta un aluat usor elastic, imparte-l in 3 si da-l la frigider.
In acest timp fa umplutura de mac. Fierbe laptele si toarna-l peste macul macinat. Adauga indulcitorul, zeama de lamaie si praful de scortisoara. Lasa compozitia la odihnit.
Tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt. Intinde prima foaie de aluat, toarna ½ din compozitia de mac. Pune si foaia a doua de aluat, ½ din compozitia de mac, iar deasupra pune si ultima foaie. Fa gaurele cu o furculita in aluat si coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru circa 30 de minute sau pana cand prajitura se rumeneste frumos la suprafata.
Prajituri pentru diabetici cu cacao si branza dulce
Iti plac negresele? Musai trebuie sa incerci si tu aceasta reteta. Vei avea nevoie de:
– indulcitor dietetic special pentru diabetici, dupa gust;
– ¼ cana margarina degresata;
– 1 lingura esenta de vanilie;
– Un praf de sare;
– 2 oua;
– ¼ cana cacao neindulcita;
– 225 g branza de vaci neindulcita;
– ½ cana faina alba;
– 3 linguri de lapte degresat.
Pentru prepararea acestei prajituri pentru diabetici trebuie sa bati margarina la temperatura camerei cu indulcitorul pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, rand pe rand, ca pentru maioneza si omogenizeaza bine. Acum este momentul sa pui praful de sare si vanilia si sa le incorporezi.
Amesteca faina si cacaua si adauga-le peste crema de unt. Omogenizeaza cu un mixer. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Toarna aluatul de cacao si niveleaza foarte bine. Intre timp amesteca bine-bine branza cu indulcitor dupa gust si lingurile de lapte. Recomandam si 1-2 linguri de faina in compozitia de branza pentru a fi mai bine legata. Toarna branza peste aluatul de cacao, ia un betisor de bambus si trece-l peste prajitura pentru a crea un efect marmorat.
Negresa cu branza se coace aproximativ 30 de minute la 200 de grade Celsius sau, mai bine, pana la proba cu scobitoarea.
Daca nu esti asa de priceputa si vrei ceva bun facut de profesionisti, alege prajituri pentru diabetici de la Cofetaria Giorginio. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Cofetaria Giorginio? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-434.002 sau trimite un e-mail pe adresa cofetariagiorginio@yahoo.com.
Articol oferit de 2biz.ro.