articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Plante ornamentale in marile orase

Plante ornamentale in marile orase

🕔22.Jan 2015

Intr-un mediu din ce in ce mai urbanizat, nevoia de flori si verdeata se simte mai mult, atat din motive estetice cat si pentru beneficiile lor ecologice. Agricultura urbana a fost vazuta ca o activitate executata de oraseni pentru oraseni sau un ansamblu de activitati efectuate in zonele urbane sau la periferiile lor de catre persoane care traiesc intre granitele administrative ale orasului. Este diferita de cea rurala prin prezenta sa in sistemul economic si ecologic urban, care se incadreaza perfect in oras si interactioneaza cu el. Un loc aparte in acest gen de activitati il au si aceste plante ornamentale.

Plante ornamentale care imbunatatesc calitatea vietii

Silvicultura urbana este o ramura specializata a silviculturii si are drept scop cultivarea si gestionarea copacilor, avand o contributie insemnata in fiziologie, sociologie, economie si bunastarea societatii de la oras.  Silvicultura urbana combina arboricultura, horticultura ornamentala si gestionarea forestiera, fiind strans legata de arhitectura peisagistica si peisajul urban.

Horticultura ornamentala este ramura agriculturii care se ocupa cu plantele ornamentale si reprezinta o provocare majora in ceea ce priveste securitatea alimentara, crearea locurilor de munca, mediul, imbunatatirea calitatii vietii in orase. Dincolo de notiunea utilitara, aceste plante ornamentale sunt iubite pentru infatisarea lor, pentru parfumul florilor si pentru faptul ca infrumuseteaza si insotesc majoritatea evenimentelor emotionante din viata omului.

Plante ornamentale in diferite parti ale lumii

Nevoia de flori si verdeata se simte tot mai mult in mediul urban, iar in tarile puternic industrializate aceasta necesitate s-a dezvoltat in primul rand din motive estetice si ecologice. In ziua de astazi, o abordare moderna a managementului copacilor in orase acopera atat planificarea pe termen lung, cat si gestionarea arborilor avand valoare de agrement situati in zonele urbane sau in apropierea lor. Insa, in tarile sarace, rolul lor este de a acoperi necesitatile de baza.

Scurt istoric al cultivarii de plante ornamentale

Cu toate acestea, inca din cele mai vechi timpuri omul a fost preocupat de plantarea si ingrijirea plantelor ornamentale.

Acum 5000 de ani, chinezii le cultivau in diferite vase si ghivece pentru a-si impodobi palatele. Acesta era un lux rezervat doar claselor bogate. In Japonia, in jurul unei anumite specii de palmier se crea o atmosfera mistica, considerata a fi proprietatea unei zeite. De asemenea, toata lumea a auzit de celebrele gradini suspendate ale Semiramidei, in Babilon. Un templu din Ierusalim a fost decorat cu astfel de plante care erau cultivate si ingrijite chiar de regele Solomon. In India, orhideea era considerata un privilegiu doar al aristocratilor. Si grecii cultivau plante ornamentale de la www.Pepiniera-Pinus.ro in ghivece inca din antichitate, obiceiul strabatand vremurile si pastrandu-se pana in zilele noastre. Pentru ca spatiul rezervat gradinilor era destul de limitat, romanii cultivau si ei aceste plante in ghivece, amenajand spatii verzi uneori chiar si pe acoperisurile caselor.

Odata cu descoperirile geografice, se dezvolta gustul pentru plantele exotice avand loc chiar expeditii organizate in mod special pentru acest scop, desi mentinerea in viata a plantelor pe perioada transportului era destul de dificila, prin urmare putine reuseau sa ajunga la destinatie.

Similar Articles
Intretinere gradini-o necesitate majora

Intretinere gradini-o necesitate majora

In momentul in care detinem o gradina, cea mai placuta parte este cea in care

Biosolaris Producator flori. Topul celor mai vandute flori de 1 si 8 Martie

Biosolaris Producator flori. Topul celor mai vandute flori de 1 si 8 Martie

Luna martie se apropie cu pasi repezi si, ca orice roman, trebuie sa te pregatesti

Cele mai frumoase buchete in cele mai frumoase momente!

Cele mai frumoase buchete in cele mai frumoase momente!

Florile ne insenineaza viata. Prin frumusetea, delicatetea, culoarea si parfumul lor, florile ne fascineaza si

Biosolaris – Petunia curgatoare – un rau de frumusete in gradina ta!

Biosolaris – Petunia curgatoare – un rau de frumusete in gradina ta!

Cu siguranta primavara este cel mai ocupat anotimp pentru gradinarii care isi dedica intreaga munca

Semnificatia cocardelor

Semnificatia cocardelor

De foarte multa vreme nu mi-a fost data sa aud cate un cuvant care sa