articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Piulitele Bendkopp – organe de asamblare de calitate

Piulitele Bendkopp – organe de asamblare de calitate

🕔13.May 2013

Organele de masini sunt elemente sau subansamble ce au un rol functional foarte bine determinat. Acestea intra in alcatuirea masinilor si mecanismelor, iar, datorita formelor asemanatoare, pot fi calculate separat.

La nivel universitar exista o materie fundamentala denumita “organe de masini”, unde studentul poate invata calculul si proiectarea diferitelor organe de masini. Aceasta materie este deobicei intalnita in cadrul facultatilor mecanice, studentii, viitori ingineri, fiind cei ce vor avea lucra in mod frecvent cu astfel de piese de asamblare.

Organele de asamblare constituie o sub – ramura a domeniului organelor de masini. Conform montabilitatii lor, acestea pot fi nedemontabile sau demontabile. Imbinarile sunt acele asamblari, ce odata montate nu mai pot fi desfacute, decat prin distrugerea lor. Tehnicile de realizare a niturilor sunt diverse, putem aminti: nituirea, sudarea, lipirea etc. La celalalt pol, asamblarile demontabile permite montarea si reasamblarea lor in repetate randuri, lucru datorat formei lor.

Din categoria asamblarilor demontabile amintim si perechea surub – piulita. In continuare ne vom axa pe acest tip de asamblare.

Piulita este folosita, impreuna cu organul sau pereche, surubul, pentru realizarea asamblarilor demontabile. Aceasta piesa este deobicei realizata din metal, find alcatuita din doua parti constructive: gaura filetata, ce permitea imbinarea cu surubul si partea exterioara, ce poate fi sub diferite forme, fiind realizata pentru strangerea si desfacerea imbinarii cu surubul.

Piulita poate fi clasifica in functie de forma exterioara avand urmatoarele tipuri:

  • Piulitele ce se insurubeaza sau dezsurubeaza cu ajutorul mainii: acestea pot fi striate, cu maner sau stil fluture;
  • Piulitele actionate prin intermediul unei chei: piulite cilindrice cu gauri frontale, cu gauri radiale sau cu caneluri, piulite hexagonale joase sau inalte, piulite patrate, piulite crenelate.

Filetul este acea nervura elicoidala potrivita pe o suprafata cilindrica sau conica. In cazul suruburilor aceasta este exterioara, iar pentru piulite suprafata filetata se gaseste pe nervuri.

Societatea Bendkopp din Cluj – Napoca se ocupa cu comercializarea unei game foarte largi de produse din domeniul organelor de masini, subcategoria organelor de asamblare, electrice, feronerie, scule, instrumente pentru fixare de mare tonaj etc, fixare schele, fixari electrice, termoizolant, apare de masura si control, adezivi, izolanti si cateva instrumente de asamblare si fixare. Avand o experienta de peste 15 ani in acest domeniu, compania Bendkopp se diferentiaza fata de alte firme datorita calitatii produselor comercializate si datorita serviciilor ireprosabile. Punand mare accend pe satisfacerea clientilor, nevoilor si cerintelor acestora, compania clujeana devine partener de incredere pentru tot clientii sai.

Istoricul firmei ne arata faptul ca initial firma s-a infiintat ca o societatea mica, regionala, insa din anul 1999, datorita parteneriatului cu organizatia SES din Germania, acestia devin unii dintre cei mai buni specialisti din Europa. Produsele firmei sunt realizate din materiale de inalta calitate, in conformitate cu standardele DIN/ ISO/ AISI/ STAS, precum oteluri, oteluri aliate, aluminiu, cupru, inox etc.

Piulitele Bendkopp sunt disponibile intr-o gama foarte variata, fiind ideale atat pentru uzul domestic, cat si in domeniul constructiilor. Dintre piulitele comercializate de compania Bendkopp amintim piulitele rulmenti, piulitele hexagonale infundate, piulite nituibile si alte tipuri de piulite.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator www.blog.2biz.ro .

Similar Articles
Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

Cele mai bune oferte si calitative oferite la constructii de case

In zilele noastre probabil cel mai important lucru si cea mai mare investitie ar fi

Beneficiile a unei firme de constructii

Beneficiile a unei firme de constructii

Fiecare persoană dorește să aibă cuibușorului lui unde poate să formeze o familie de care

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Termopane sector 1 executate de firma DA Design Confort

Momentul cand termopanele vor  ajunge sa nu mai  functioneze corespunzator, pentru ca  nu se mai

Cofraje metalice de la Edil Rent

Cofraje metalice de la Edil Rent

Compania Edil Rent va ofera posibilitatea de a inchiria o serie de materiale necesare in

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Constructii case Bucuresti – Popconstruct.ro

Ziarele ce detin in cadrul lor si rubrici  specializate inclusiv in  publicarea  anunturilor de vanzare