Piscinele, fie ele clasice, cu luciu de apa, rezidentiale sau publice, ne ofera relaxarea si distractia de care avem uneori nevoie.
Chiar daca este din beton vopsit sau material compozit, piscina se deterioreaza in timp, atat din cauza soarelui, cat si a apei sau a agentilor de curatare pentru aceasta.
Firmele specializate in domeniu au la dispozitie tehnicile si echipamentele cele mai performante pentru reconditionari piscine ,preturile fiind destul de accesibile.
Piscinele din beton si materiale compozite sunt reconditionate prin vopsire, prin montarea unei folii PVC speciale sau a unor placi ceramice dedicate acestor operatiuni. Pentru reconditionare, specialistii utilizeaza vopsea speciala, rezistenta la actiunea apei si a soarelui, cu durata mare de viata.
Reconditionarea unei piscine se impune cand constatati aparitia unor probleme la partea de finisaj si hidroizolatie interioara.
Pentru o durata cat mai lunga de viata a piscinelor, specialistii recomanda ca finisajul acestora sa fie unul deosebit. Utilizand materiale durabile, ce imprima in acelasi timp piscinei si un aspect placut, vei apela la serviciile de reconditionare ale unei firme specializate destul de rar. Cele mai preferate materiale sunt:
- Otelul inoxidabil – durabil, cu aspect estetic deosebit, dar cu costuri ridicate;
- Linerul – ieftin si usor de montat, dar mai putin estetic si durabil;
- Mozaicul din sticla – cu aspect estetic si durabilitate, se preteaza formelor regulate sau curbe, la un pret foarte bun;
- Gresia – estetica, durabila, pretabila in special pentru suprafetele curbe, la preturi accesibile.
Reconditionarea se poate face in paralel cu modernizarea piscinei, costurile fiind in acest caz mult mai avantajoase.
Dupa reconditionare, specialistii pot aplica:
- Un mozaic ceramic multicolor;
- Desene diverse realizate din placute de mozaic, ce confera personalitate piscinei;
- Membrane PVC liner, imprimate cu diferite modele de bandouri;
- Vopsele speciale, in functie de preferintele clientilor;
- Sistem de iluminare colorat, ce induce starea de bine si distractie, in special dupa lasarea intunericului;
- Cascade, jeturi de apa, gheizere si instalatii audio, ce cresc gradul de relaxare si confort;
- Borduri perimetrale din piatra, ce schimba imaginea piscinei, conferindu-i stil si eleganta;
- Pavele speciale, in diferite modele si tipuri, ce schimba designul si imaginea locatiei.
Daca aveti acasa o piscina clasica, trebuie sa stiti ca filtrarea apei se face prin absorbtia acesteia prin gurile speciale, denumite skimmere, ce sunt situate in partea superioara a corpului piscinei, dar si prin sifonul de scurgere aflat in pardoseala piscinei.
Apa este trecuta prin rezervorul de filtrare si prin echipamentele de sporire a confortului (schimbatorul de caldura, dozator de solutii chimice) cu care eventual este dotata piscina, fiind apoi redirectionata in piscina prin duzele de refulare situate pe un perete al piscinei (cel mai adesea pe peretele opus celui cu skimmere).
Dezavantajul este ca din cauza distantei prea mari dintre duzele de refulare si skimmere, impuritatile pot ajunge si pe suprafata apei, dar si pe fundul piscinei. Inconvenientul se poate rezolva prin marirea cu aproximativ 30% a capacitatii de filtrare, prin montarea de skimmere pe toti peretii piscinei.
Mult mai estetice sunt piscinele cu luciu de apa, ce asigura o hidrodinamica superioara, In plus, la acest tip de piscina nu vei intalni zone in care apa balteste. Iar ca si costuri de intretinere, acestea sunt mult mai mici, deoarece apei i se imprima calitati mult mai superioare, ce implica un consum mai mic de solutii chimice de curatare.
Iar daca vrei mai multe amanunte si despre sistemele de climatizare, gasesti totul aici!