articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Parodontoza, o afectiune cunoscuta care trebuie adresata din timp

Parodontoza, o afectiune cunoscuta care trebuie adresata din timp

🕔18.Jan 2017

Parodontoza este o afectiune de care cu siguranta ati mai auzit. Cert este ca aceasta afectiune, ca si multe altele, este bine a fi tratata din timp. Parodontoza nu are cauze cunoscute in mod deosebit. Multe studii sustin ca si genetica poate influenta aparitia acestei afectiuni gingivale. Desigur, exista studii care sustin ca ea apare pe fondul existentei unor alte afectiuni pe de alta parte. Parodontita este cauzata de actiunea microorganismelor patogene care se acumuleaza in placa dentara. Spatiul parodontal este tesutul care sustine dintele, acesta putand fi distrus deci datorita unor diversi factori, incluisv in urma unor traumatisme dentare sau a aparitiei cariilor chiar. Intre dinte si os se poate deci crea un fel de buzunar care va fi umplut cu placa bacteriana. Astfel, incet-incet osul si ligamentele parodontale se distrug.

Cum veti sti ca trebuie sa va adresati stomatologului pentru parodontoza?

Parodontoza poate sa se dezvolte in mod dferit, de la o persoana la alta. Agresiunea microorganisemlor poate fi una mai severa sau una mai putin severa, iar gingiile pot fi afectate deci intr-un grad diferit si ele.

Cert este ca daca resimtiti anumite simptome cum ar fi de exemplu coloratia mai deschisa a gingiilor, sau retractia acestira chiar, sangerari gingivale sau chiar si o senzatie de mancarime a gingiilor, este bine sa va adresati medicului stomatolog. La Tinka Smile veti avea parte de servicii de calitate superioara si de ajutorul unor specialisti in domeniu.

Daca nu adresati din timp astfel de afectiuni gingivale si dentare de orice tip de fapt, riscati sa aveti mult de pierdut, nu doar financiar vorbind. Orice problema dentara sau orice afectiune de parodontoza care nu este tratata se va agrava fara indoiala. Puteti ajunge pana si in stadiul de pierdere a dintelui, ceea ce complica si mai mult situatia in final. Asadar, e bine sa luati masuri cat de rapid posibil.

Evolutia lenta a parodontozei nu inseamna evitarea tratarii sale

Desi parodontoza are o evolutie lenta in speta, nu e cazul sa amanati tratarea acestei afectiuni. In timp, ea va evolua de la o simpla sensibilitate dentara la pierderea dintilor, ceea ce este intr-adevar o problema. la Tinka Smile puteti sa beneficiati de tratamente diverse, atat pentru parodontoza cat si pentru alte afectiuni dentare, toate la un pret foarte accesibil. Echipamentele moderne care sunt puse la dispozitia pacientilor, tratamentele recomandate, toate sunt aspecte care sunt oferite la un nivel superior: www.chirurgie-orala.ro.   

Parodontoza evolueaza spre distrugerea ligamentelor parodontale si spre aparitia pungilor parodontale pe care le mentionam anterior. Dentistul va va recomanda imbunatatirea circulatiei sangelui, dar si stimularea proceselor de regenerare parodontala. In stadiile incipiente ale bolii se va recomanda tratamentul nechirurgical. Prin acesta se va indeparta tartrul si se va lustrui suprafata dintelui. Evolutia bolii parodontale se poate stopa daca se intervine la timp. Daca insa nu se adreseaza aceasta afectiune, pierderea dintilor va fi iminenta, chiar si la vasrte mai fragede. Mergeti la un control stomatologic regulat si evitati orice complicatii in problemele dentare: www.chirurgie-orala.ro.