articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Parchet exotic in nuante unice si inedite

Parchet exotic in nuante unice si inedite

🕔11.Oct 2016

Parchetul exotic este caracterizat in mare pate prin nuante puternice, care ofera o atmosfera unica oricarei incaperi sau chiar si exteriorului. Puteti alege un parchet exotic in culoarea rosie, sau maro inchis si altele. Aspectul rezultat va fi unul de-a dreptul nemaipomenit, incercati doar si va veti indragosti de aspectul pe care acest parchet il ofera: www.bilavio.ro.

Un parchet exotic din diverse tipuri de lemn

Tipurile de lemn folosite pentru un parchet exotic sunt diverse, insa cateva dintre trasaturile esentiale ale acestuia sunt durabilitatea crescuta in timp, textura aspra, aspectul deosebit. In majoritatea cazurilor nu se recomanda folosirea acestui tip de parchet in baie sau locuri umede, intrucat umezeala il poate deteriora in timp. Insa exista si modele de parchet exotic care sunt tratate cu uleiuri specifice care le vor face rezistente pana si la umezeala.

Categoriile de top in ceea ce priveste in parchet exotic sunt cel masiv si cel stratificat.

Parchetul masiv se va compune de exemplu din lamele care sunt realizate dintr-o singura bucata de lemn. Poate fi de grosimi diferite, de la  10 pana la 19 mm, etc. Un parchet exotic masiv se va putea monta prin batere pe podeaua oarba sau de asemenea prin imbinare in sistem nut si feder.

Se poate opta si pentru batere prin cuie. Dupa ce se va monta, este bine sa fie lacuit de catre un profesionist in domeniu. Veti regasi diverse modele de parchet exotic si la www.bilavio.ro, iar specialistii in domeniu va vor sfatui in ceea ce priveste intretineea si utilizarea acestuia.

In ceea ce priveste un parchet exotic stratificat,acesta se caracterizeaza prin placi prefinisate. Acestea se imbina mecanic si formeaza o pardoseala flotanta. In acest fel se va economisi lemn pretios, parchetul exotic de acest fel oferind si stabilitate dimensionala si montaj usor de realizat.

De regula placile parchetului dublu stratificat vor fi realizate din doua straturi de lemn. Unul din ele va fi din lamele de lemn de rasinoase, peste care se va aseza stratul de lemn nobil. Lamelele de parchet de acest tip vor fi montate direct pe suprafata suport.Elementele vor fi fixate intre ele in mod mecanic. Se va utiliza un adeziv sau se va opta pentru imbinare mecanica.

Alte recomandari ce vizeaza un parchet exotic

Este important ca si atunci cand achizitionati un parchet exotic sa va orientati spre montarea acestuia de catre profesionisti in domeniu. In acest fel durata sa de viata va fi prelungita si aspectul sau va fi inedit. Daca nu este montat in mod corespunzator sau daca adezivul folosit nu este cel corect, consecintele pot fi destul de semnificative.

De exemplu, daca vorbim de un parchet exotic masiv, lamelele sale trebuie scoase din amabalaj cu circa 10 zile inainte ca el sa fie montat. Pana si temperatura la care se va monta parchetul este importanta.

Este important de asemenea ca si un parchet exotic sa fie sters de praf zilnic, sa fie curatat saptamanal cu o carpa umeda, fara detergent.

Parchetul exotic va oferi intotdeauna o nota de eleganta oricarei incaperi in care va fi montat. O locuinta in care se va monta acest parchet va putea fi caracterizata prin eleganta si stil.