articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Panourile radiante – incalzire de ultima generatie

Panourile radiante – incalzire de ultima generatie

🕔21.Mar 2013

Tehnologia de functionare a panourilor radiante nu se bazeaza pe sistemele electrice clasice de incalzire directa, ci pe sistemul producerii undelor infrarosii, prin utilizarea energiei electrice. Energia electrica se acumuleaza in interiorul panourilor pentru a incalzi mediul interior al acestora, moment in care incepe generarea udelor infrarosii de incalzire.

Razele pe care aceste panouri le emit sunt identice cu cele solare, ele incalzind obiectele si transmitand caldura.

Panourile radiante sunt estetice, usor de instalat, economice si prezinta si efecte terapeutice.

Prin constructie, partile active ale unui panou radiant, inclusiv partile componente ale acestuia, nu depasesc temperatura maxima de 800 de grade Celsius. In situatii speciale, in cladirile cu inaltimi mari sau in locurile inaccesibile, temperatura poate ajunge si la 1200 de grade Celsius.

Specialistii sustin ca temperatura ideala pentru panourile radiante montate pe tavanul locuintelor este cuprinsa intre 70-700 de grade Celsius. Situatia se schimba in cazul panourilor montate pe pereti, unde exista posibilitatea atingerii lor din greseala, si pentru care se accepta temperaturi maxime intre 40-400 de grade Celsius.

Demn de mentionat este faptul ca, daca veti utiliza pentru incalzire doar panouri radiante la o temperatura optima si o umiditate de 75%, costul lunar va fi cu 30% mai mare decat cel practicat in cazul centralelor termice pe gaz sau pe lemne.

Avantajele utilizarii panourilor radiante:

  • Costurile de achizitie si montare sunt mult mai mici comparativ cu cele ale unui sistem clasic de incalzire, respectiv centrala termica cu caloriferele aferente;
  • Punerea in functiune este destul de facila, se face intr-un timp scurt si nu implica operatii complexe de constructii sau instalatii;
  • Incalzirea poate avea efecte benefice asupra organismului, de la stimularea circulatiei sangelui, la atenuarea afectiunilor reumatice ori astmului bronsic.

Panourile radiante se recomanda a fi utilizate in incaperi cu inaltimi mari, peste 4 metri, in locatiile in care incalzirea cu surse conventionale nu este eficienta.

Incalzirea prin aceasta metoda este una foarte sigura, atat pentru sanatate si securitate, cat si pentru stabilitatea in functionare.

Sistemul de incalzire cu panouri radiante are o durata lunga de viata (maxim 15 ani), el neincluzand operatii speciale de intretinere.

Incalzirea este ecologica, instalatia nu degaja noxe, dioxid de carbon sau fum, iar instalarea nu implica avize, autorizatii sau alte documente de la autoritati.

Daca aveti in locuinta o instalatie termica cu calorifere, nu este indicat sa optati si pentru panouri radiante, deoarece acestea nu incalzesc tavanul sau peretii pe care sunt montate, spatiile ramanand goale.

Consumul mare de energie este un dezavantaj, panoul radiant fiind rentabil in spatii mari, foarte inalte.

Puterea degajata este destul de redusa, pentru un apartament de 25 de metri patrati fiind necesare cinci panouri radiante.

Spre deosebire de calorifere sau pardoselile pentru incalzire, panourile radiante se racesc aproape instantaneu dupa ce sunt oprite. Acesta este si motivul pentru care costurile la intretinere sunt mult mai mari.

Romanii prefera insa sa se incalzeasca cu astfel de panouri, datorita designului acestora si a spatiului limitat pe care il ocupa.

Iar daca vrei sa afli mai multe despre energia electrica si bransamentul electric, poti sa citesti aici!

Similar Articles
Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Alegerea corecta de produse electrocasnice pentru bucatarie

Bucătăria, după cum știți, este inima fiecărei case, dar și spațiul care este cel mai

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Cum sa alegeti dintre surse de alimentare continua pe cea potrivita?

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a va proteja calculatorul de pilda in cazul

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Atunci cand vine vorba de procedeul numit: gravura mecanica, firma Oltstar Business Group isi dedica

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,

Ventilatoare industriale

Ventilatoare industriale

  Pentru succesul afacerii dumneavoastra trebuie intotdeauna sa investiti in produse, echipamente si utilaje de calitate.