Exista in comert si in mediul online diverse tipuri de panouri radiante intre care de mentionat sunt si cele denumite KFG. Acestea par a fi o alternativa foarte buna la sistemele clasice de incalzire ca : centralele de lemn , cele electrice sau cele pe gaz.
Daca pentru energia electrica si generarea ei se gasesc din ce in ce mai multe metode eficiente, in cazul pretului gazului se poate spune ca el creste exponential an de an.
Panourile radiante in discutie – KFG , sunt cele care duc spre cea considerata a fi cea mai moderna metoda de incalzire din care nu fac parte reclamele mincinoase si preturi prohibitive asa cum au produsele similare care se gasesc pe piata la acest moment.
Alte produse, ineficiente si fara randamentul corespunzator in incalzire promit prin reclame, efecte anti imbatranire, anti stres sau orice alta boala sau efect si asta doar ca sa justifice niste preturi cer sunt de doua pana la de trei ori mari mari decat panourile electrice.
In cazul in care un client decide ca e momentul sa renunte la alte metode de incalzire ineficiente si scumpe si se decide sa monteze pentru incalzite panouri radiante, trebuie sa faca un calcul privind necesarul de panouri. Acestea se gasesc in format de 30 w/mc in cazul locuintelor si spatiilor izolate cu geam termopan si cu pereti exteriori izolati termic si de 40 w/mc in cazul locuintelor slab izolate care au tamplarie clasica precum si peretii neizolati.
Chiar si in cazul apartamentelor de bloc ce sunt izolate si unde consumul este mai mic trebuie calculat necesarul de panouri.
Cand va decideti sa lucrati si sa achizitionati panouri de la o firma anume, nu trebuie sa luati in considerare ofertele a caror reclama par si indoielnice a fi dubioase , pe care le puteti vedea pe site-uri unde se fac reclame panourilor radiante , asta daca nu vreti ca in iarna imediat urmatoare montarii oanourilor sa aveti probleme cu temperaturile scazute.
Dimensionarea care este necesara si trebuie facuta in cazul panourilor este indicat sa fie facuta intr-un mod acoperitor si lasand o marja suplimentare de putere care sa fie suficient de mare incat sa faca fata episoadelor geroase care sun caracteristice climei din Romania.
In mod normal, aproximativ 35 w/mc incalzit sunt suficienti pentru a face fata episoadelor geroase din iernile din Romania in consecinta pentru a diferentia temperatura dintre exterior si interior cu aproximativ 35 de grade.
Panourile radiante de tip FGK au o putere de 450w si sunt potrivite pentru a incalzi un volum de 11 pana la 15 mc.
Panoul care este alb , are o rama fina confectionata din aluminiu vopsit in alb, intr-un camp electrostatic are o durata de viata preconizata de peste 100000 ore iar in plina functionare poate sa ajunga si la 90 pana la 95 de grade . Eficienta maxima o are panoul atunci cand se monteaza pe tavan , dar poate sa fie foarte bine montat si pe perete.
Materialul din care sunt confectionate panourile este carbon-cristal care este acoperit cu straturi de rasina epoxidica in numar de patru.