articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Noul Ministru de Interne profitind de functie incalca grav legile Republicii Moldova

Noul Ministru de Interne profitind de functie incalca grav legile Republicii Moldova

🕔08.Jul 2019

După ce astazi, Valeiu Cojocaru, un angajat al Inspectoratului de Poliţie a declarat pe pagina sa de facebook despre modul abusiv şi corupt pe care îl îndreprinde Ministrul de Interne Andrei Năstase-Ţopa împreună cu Secretarul de Stat Dorin Purice, renumit prin numirea a tuturor finilor pe care îi deţine prin posturi cheie în MAI.

Acest Ministru de Interne Andrei Năstase şi cumetrul său Gheorghe Balan cunosc oare despre existenţa Art.128 din codul cu procedură penală a Republicii Moldova “Procedura efectuării percheziţiei sau ridicării de obiecte şi documente” 

(1) Este interzis de a efectua ridicări de obiecte şi documente sau de a face percheziţii în timpul nopţii, cu excepţia cazurilor de delict flagrant.
(2) În baza ordonanţei de efectuare a percheziţiei sau a ridicării de obiecte şi documente cu autorizaţia judecătorului de instrucţie, persoana care efectuează urmărirea penală este în drept să intre în domiciliu sau în alte încăperi.
(3) Pînă la începerea percheziţiei sau ridicării de obiecte şi documente, reprezentantul organului de urmărire penală este obligat să înmîneze, sub semnătură, persoanei la care se face percheziţia sau ridicarea copia de pe ordonanţa respectivă. Ordonanţa trebuie să conţină, pe lîngă datele prevăzute la art. 255, date cu privire la obiectele sau documentele căutate.

În postarea sa Valeriu Cojocaru povesteşte despre o schemă de contrabandă care a sesizat de nenumărate ori Ministerul Afacerilor Interne și Misiunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), însă grație faptului, că această schemă este protejată de către actualul secretar de stat Dorin Purice nu s-a întreprins nici o măsură de anihilare a ei în conformitate cu legislația în vigoare.
Din păcate, actuala conducere a MAI, foarte repede a înțeles,ca traficul de armament și muniții, aduce o groază de bani, așa ca și contrabanda cu alcool, țigări și alte scheme în care cum a scris presa și au declarat colegi din cadrul politiei de frontiera ca este implicat Dorin Purice și in ciuda tuturor probelor devenite cunoscute, conducerea MAI îl protejează cu sfințenie în funcție, mai mult ca atît, el devine consilierul cel mai important al ministrului și pentru a nu-i sta nimeni în cale, Purice cu Nastase au făcut ieri noaptea, în zi de weekend,în jurul orelor 22:00 o percheziție ilegală în cadrul Direcției operațiuni speciale , au intrat ilegal și au ridicat calculatorul ofițerului secției combatere a terorismului Maxim Bizian, care conform fisei de post dispune de competente in monitorizarea și documentarea ilegală a traficului ilicit cu arme și muniții. 
Știți de ce au făcut atitea ilegalității și au mers la toate abuzurile posibile și imposibile in ziua de duminica, zi de odihna la ora 22:00 noaptea? Fiindcă au vrut sa izoleze un risc mare, sa ridice calculatorul și sa nimicească toate probele posibile care ar arată ca la cel mai înalt nivel se controlează și se cîstiga bani murdari din traficul ilicit de arme și munitii. 
Vreau sa va comunic ca ați întîrziat cu acțiunile stimați conducători ai MAI, chiar dacă ilegal a-ți petrecut percheziție și ridicat calculatorul, probele nu vor nimeri pe mîna voastră.
Cer Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Consiliului Suprem de Securitate a Statului, sa se autosesizeze pe acest fapt, sa protejeze ofițerul DOS și alți angajați ai secției combaterea terorismului, care sunt supuși unor presiuni enorme din partea conducerii MAI, cer organelor nominalizate,să cerceteze toate schemele ilegale în care este implicată conducerea actuală de vîrf a MAI și tentativele prin abuz, intimidare cu dosare penale și concedierea din organe a ofițerilor DOS.
Iar secretarul de stat Dorin Purice să depuna singur un autodenunț și sa meargă la Procuratura Generală, în caz contrar vor fi făcute publice mai multe probe, inclusiv cînd acest conducator de rang înalt al MAI, mergeau la Poligonul de trageri din arme ,,Snaiper Elit,, cu o parte din persoanele nominalizate mai sus care sunt implicate în schema de contrabanda și trafic ilegal de arme, unde testau arme și făceau planuri de dezvoltarea a schemei monstruoase care aduce moartea oamenilor (înțelegeți despre ce vizite la ,,Snaiper Elit,, vorbesc dl Purice?). 
Și ultima!
Înțeleg că în urma acestor dezvăluiri, atît Dorin Purice, dar și cel care îl protejează vehement, dl Andrei Nastase vor încerca și mai mult să preseze ofițerii DOS și in special pe mine, probabil să îmi fabrice dosare penale, sau alte activități murdare de urmărire și intimidare!
Cer comunității internationale, organelor de drept și ONG din RM și de peste hotare, privind respectarea drepturilor omului, să ia act de aceasta declarație și să se implice minuțios în monitorizarea acțiunilor de intimidare, urmărire și chiar amenințare de mai departe din partea actualei conducerii a MAI în privința mea.
P.S. La percheziția organizata azi noaptea la sediul DOS fiti atenți ce scriu, a participat personal ministru Nastase pina la orele 01-30!
Astăzi dimineața abuzurile continua,la indicația lui Nastase, angajații DOS sunt escortați in birourile de serviciu de către angajații SPIA.
Iată așa ministru pro european, luptător pentru demnitate și adevăr, transparent in decizii avem, personal este implicat in acțiunile de hărțuire a polițiștilor incomozi.
Stimați colegi din cadrul SPIA implicați in acest dezmăț la sediul DOS aveți in vedere ca ve-ți fi primii care o sa răspundeți conform legii pentru îndeplinirea indicațiilor abuzive a ministrului Nastase.

Link сătre postarea lui Valeriu Cojocaru https://www.facebook.com/100038910397917/posts/108391407134539/