articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Notiunea de panza de sasiu

Notiunea de panza de sasiu

🕔04.Sep 2015

Panza de sasiu nu este altceva de cat un alt tip de hartie pentru pictura. Panza de sasiu este cu mult mai rezistenta decathartia simpla si mult mai practica.

De regula panza de sasiu este confectionata din bumbac si este optiunea ideala pentru toate tehnicile de pictura. Pe panza de sasiu se pot efectuat picturi in:

 • ulei;
 • acuarela;
 • guas;
 • acrilic;
 • tempera, etc..

Totusi, in ultimul timp cel mai des panza de sasiu este utilizata de catreartistiipasionati de pictura in ulei sau acrilice. Panza de saasiu poate avea forma patrata sau dreptunghiulara, in dependenta de dorintele pictorului si de ceea ce doreste sa ilustreze.

Atat panza de sasiu cat si alte materiale de care aveti nevoie pentru pictura le putetiachizitiona in magazinele de specialitate sau puteti accesa magazinele
on-line de unde cu un singur click veticumpara tot ceea de ce aveti nevoie. Unele magazine on-line au si livrare gratuita. O varianta excelenta!

Veteranii picturii pe panza de sasiu sunt de parerea ca aceasta panza este ideala pentru orice tip de desen deoarece panza de sasiu este foarte calitativa si este cu mult mai durabila decatfoaia de hartie. Nu in zadar artistiiprofesionistiopteaza anume pentru panza de sasiu ca suport pentru pictura. Pictorii mai opteaza pentru panza de sasiu pentru ca aceasta este flexibila.

Tipuri de panze de sasiu:

 • panza de sasiu din material de bumbac;
 • panza de sasiu grunduite cu fond negru;
 • panza de sasiu din in;
 • panza de sasiu din materiale sintetice.

Probabil unicul minus al panzei de sasiu este ca aceastapanza cu scurgerea timpul isi pierde din elasticitate si devine mai stransa. Specialistii din domeniu recomada de a umezi spatele panzei de sasiu cu un burete umed si aceasta isi va recapata formele initiale.

Panza de sasiu din in:

Panza de sasiu din in este realizata din fibre vegetale si este foarte durabila. Pictorii prefera panza de sasiu din in pentru ca este elastica si pictorii pot lucra foarte bine pe ea. Pentru ca panza de sasiu sa fie ideala, aceasta trebuie sa aiba cat mai putina noduri. Numarul mic de noduri sau lipsa acestora demonstreaza ca panza este perfecta. Pentru a verifica caest lucru trebuie sa intoarcetipanza de sasiu pe spate si sa o examinati cu atentie.

Panza de sasiu din bumbac:

Panza de sasiu din bumbac a aparut cu mult mia tarziudecatpanza din in. Aceasta panzaisi face aparitia pe piata artistica toacamidupa cel de al doilearazboi mondial. Aceasta panza de sasiu este preferata de multi pictori, insa trebuie sa stiti ca are doua minusuri:

 • slabeste in conditii de umiditate;
 • putrezeste in timp.

Panza de sasiu din materiale sintetice:

Acest tip de panza a aparut recent in arta plastica si difera considerabil de celelalte doua tipuri de panze de sasiu de la Profiart.ro (din in si de bumbac).

 

 

 

 

 

Similar Articles
Dezbateri despre culori pentru pictura? Nu, este doar ProfiART!

Dezbateri despre culori pentru pictura? Nu, este doar ProfiART!

Va rugam, haideti sa intelegem mai intai ce sunt culorile? Sau mai bine haideti sa

Universultau.ro-Sisteme de joaca Rainbow Play, cele mai in voga jucarii ale momentului!

Universultau.ro-Sisteme de joaca Rainbow Play, cele mai in voga jucarii ale momentului!

Sunt faimoase in intreaga lume, distractive, simpatice si dorite de toti copii! Sistemele de joaca

Mystery Rooms Escape- joc camera misterelor

Mystery Rooms Escape- joc camera misterelor

Pentru o distractie maxima si de neuitat,plina de adrenalina si incercari, ia-ti prietenii si vino

Panza pe sasiu

Panza pe sasiu

Ca si oricare arta, pictura a simtit nevoia de circulatie si distributie, fapt ce a

Informatii generale despre culori de ulei

Informatii generale despre culori de ulei

Culorile de ulei sunt utilizate inca dinaintea secolului XV in diferite utiliati. Posibilitatea de utilizare