articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Motive de ceartă în cuplu

Motive de ceartă în cuplu

🕔12.Aug 2019

Formați un cuplu superb, locuiți de ceva timp împreună, dar nu puteți evita situațiile de ceartă? Unele motive ar fi prea banale, spre exemplu:

Sforăitul

Specialiștii afirmă că lipsa de somn la fel ar reprezenta un motiv frecvent de ceartă în cuplu. Uneori, vinovatul pentru somnul insuficient al unuia dintre parteneri este sforăitul celuilalt. Este clar că persoana care sforăie, nu o face intenționat și e greu să dai vina pe ea. Pe de altă parte, când te gândești că ai trei ore nedormite noaptea, te întorci de pe o parte pe alta și nici o clapetă nu poate să oprească acest sunet enervant, îți vine să pleci.

Lucrurile împrăștiate

Chiar și cele mai tolerante cupluri se certă periodic atunci când altcineva se „împiedică” de șosetele sau de pieptenele cuiva.

Telefonul în timpul mesei

Pregătind un mic dejun sau o cină copioasă, îți poți imagina cu greu că partenerul ar îndrăzni să stea la masă uitându-se în telefon. În situația în care cuplurile lucrează toată ziua, iar partenerii nu prea au timp să petreacă unul cu celălalt, folosirea telefonului în timpul mesei poate stârni certuri grave.

Volumul televizorului

Dacă tu nu auzi foarte bine ce se vorbește la televizor, s-ar putea ca partenerul să fi surzit deja de la volumul pe care l-ai setat. Este o situație dificilă în care este practic imposibil să se găsească un compromis.

Serialele

Te strădui să eviți pe cât se poate serialul televizat care îl enervează pe partener, cu condiția ca acesta să-ți dedice mai mult timp ție. Însă, ce faci atunci când partenerul se uită la un meci de box sau de fotbal? Revii la actorii tăi preferați, stârnind din nou aceleași discuții.

Pasta de dinți

Unul din voi, stoarce în mod pedant pasta de dinți de la capăt spre gâtul tubului, iar celălalt o stoarce din mijloc. Unul uită să pună capacul tubului, lăsându-l pe marginea chiuvetei, celălalt îl răsucește strâmb, astfel încât pasta se usucă. Există o mulțime de motive pentru certurile ce reies din periajul dinților. O soluție ar fi ca fiecare să-și cumpere pasta de dinți proprie, dar nu este o garanție că veți scăpa de neînțelegeri.

Hârtia igienică

De exemplu, se iscă certuri din cauza modului în care era pusă hârtia igienică la baie. Unul dorea ca hârtia să se desfăşoare spre exterior, iar partenerul ar fi vrut ca sulul să ruleze spre interior, adică spre perete.

Like-urile de pe rețelele de socializare

Chiar și un partener care nu este foarte gelos sau suspicios, poate avea adesea întrebări dacă dansezi cu tipul/tipa căreia i-ai dat like la poze sau i-ai scris un compliment în comentariu!

Indiferența

La întrebarea „unde vom merge în vacanță?”, „ce să pregătesc pentru cină?”, „îmi stă bine cu noul look?”, jumătate din parteneri răspund că nu le pasă. În același timp, aceștia nu se feresc să critice la un moment dat exact ceea ce ai făcut și ce ai încercat să discuți. 

Pentru a evita certurile, nu e greu să spui „stop conflict” și să cauți soluții împreună cu partenerul, astfel ca să nu mai aveți motive de ceartă pe viitor.

Similar Articles
O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O fată de 12 ani a fost lovită de tren, după ce a traversat calea ferată cu căștile în urechi

O minoră în vârstă de 12 ani din Lipova, județul Arad, în timp ce trecea

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

O femeie de 80 de ani a murit în flăcări

Pe data de 22 octombrie, pompierii au fost alertați cu privire la producerea unui incident,

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Care este cel mai important simbol al iubirii pentru o femeie?

Noi, femeile, știm că pentru a avea o viață cu adevărat împlinită și relaxată, trebuie

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

A mers la poliție cu cadavrul în mașină. Un bărbat din SUA a declarat această informație

În după amiaza zilei de luni un bărbat din California a anunțat la o secție

Un nou antibiotic a fost descoperit

Un nou antibiotic a fost descoperit

Tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, descoperirea unor noi antibiotice ar fi benefică