Spatiul public al unui oras reprezinta acel loc fascinant unde oamenii se intalnesc cu civilizatia, cultura si istoria zonei. Astfel, atunci cand vine vorba despre mobilier urban producatorii au o mare responsabilitate. Ei trebuie sa le ofere cetatenilor calitate, in primul rand, sa le influenteze gusturile fara exclusivitate, sa ofere egalitate indiscutabila, productia de mobilier urban fiind adevarata arta si misiune culturala cu ajutorul careia se poate schimba infatisarea unui intreg oras in bine sau in rau.
Cateva cuvinte despre mobilier urban si arhitectura in Roma Antica
Credeai ca mobilier urban este un avantaj al civilizatiei moderne? Nimic mai fals. Urbanismul roman din Antichitate este cunoscut chiar si pana-n zilele noastre. Civilizatia romana a fost una dintre cele mai infloritoare ale lumii, care pe langa sistemul legislativ, organziarea teritoriilor cucerite, arta militara si toleranta religioasa, a cunoscut si o infloritoare stiinta a constructiilor.
In primele 2 secole ale erei noastre, civilizatia romana a cunoscut aparitia a numeroase orase in care urbanismul roman a atins apogeul, Ostia, Herculanum, Pompei, dar si multe alte nume la fel de rasunatoare.
Interesant este ca pentru romani fondarea unui oras reprezenta un act sacru, iar ritualul cuprindea patru secvente: luarea auspiciilor, orientatio, limitatio si consacrarea. Orasul tipic roman are deci o forma patrata sau dreptunghiulara. Strazile aveau dimensiuni bine stabilite, iar printre alte elemente compozitionale ale orasului roman se numarau si incinta si forumul.
Forumul reprezenta pentru romani ceea ce astazi denumim centrul unui oras. Astfel, forumul era centrul vietii publice, piata si loc de reuniune. Aici erau construite edificiile publice fiind si centrul vietii religioase.
In ceea ce priveste arhitectura romana, printre dotarile publice se numara teatrele si circurile, termele si amfiteatrele, palate, edificii administrative, cazarmi si inchisori, fantani, apeducte, castele de apa, arce de triumf, grupuri statuare. Deci, estetica oraselor si salubritatea acestora se aflau in centrul atentiei urbanismului roman.
Fara doar si poate avem multe de invatat de la stramosii nostri si multe idei pe care le putem prelua si aplica si pentru infrumusetarea propriilor noastre orase. De la banci stradale si mase pentru parcuri, cismele, suporturi pentru biciclete, panouri publicitare, gratare de protectie a arborilor, cosuri de gunoi, jardiniere stradale, delimitatoare pentru trafic si panouri de afisaj stradal, un oras civilizat al timpurilor moderne trebuie dotat cu de toate.
Astazi mobilier urban de calitate poarta semnatura Green Cost
Nimeni nu-si poate imagina un oras fara mobilier urban potrivit astfel incat sa ofere o estetica deosebita, curatenie, dar si confort cetatenilor sai. Initial totul porneste de la o schita pentru ca apoi echipa de profesionisti Green Cost sa creeze produse de calitate superioara, rezistente si deosebit de estetice. Procesarea se face foarte atent, functionalitatea este eficienta, iar costurile sunt accesibile.
Deci, pentru mobilier urban care sa intruneasca toate aceste calitati ar fi bine sa apelezi la profesionistii de la Green Cost, in special daca esti din Bucuresti sau din judetul Ilfov. Green Cost se adreseaza, desigur, primariilor si societatilor care sunt specializate pentru amenajarea oraselor, realizand produse personalizate, la comanda, dupa preferintele si cerintele clientilor.
Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege mobilier urban de la Green Cost. Ai nevoie de informatii suplimentare despre magazinul si produsele Green Cost? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0722-433.350 sau trimite un e-mail pe adresa office@greencost.ro.
Articol oferit de 2biz.ro.