articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Mobilier copii

Mobilier copii

🕔20.Jul 2015

Mobilierul pentru copii trebuie să fie simplu, funcţional, să nu stea în calea copilului, să nu ocupe mult spaţiu şi să nu fie sofisticat. Asigurând camera copilului cu astfel de mobilier copii, oferim copilului mult spaţiu pentru joacă şi pentru explorarea a tot ceea ce se petrece în jurul lui.

Când vine vorba de copii, părinţii sunt gata să facă orice pentru ca micuţii lor să se simtă relaxaţi, confortabil atât cu decorul camerei cât şi mobilierul copii ales.  În procesul de alegere a mobilierului copii trebuie să ţineţi cont de următoarele:

  • mobila trebuie să fie efectuată din materiale naturale, care să nu poată influenţa sănătatea copilului. Cel mai preferat material rămâne lemnul natural, dar dacă nu vă permiteţi un astfel de mobilier copii, atunci trebuie să ştiţi că mobilierul făcut din pal melaminat este şi el sigur şi un pic mai ieftin de cât cel din lemn.
  • mobilierul copii nu trebuie să aibă colţuri ascuţite. Mobila trebuie proiectată şi executată în aşa fel încât toate colţurile să fie rotunjite, iar marginile să fie netede. Doar astfel veţi evita ca copilul să se lovească.
  • mobilierul copii nu trebuie să conţină elemente de sticlă. Dacă doriţi elemente transparente, atunci puteţi opta pentru plexiglas (sticlă organică).
  • polițele trebuie să fie fixate foarte bine, pentru ca copilul să nu poată să le desprindă;
  • este indicat ca uşile de la mobilierul copii să poată fi încuiate;
  • mobilierul copii nu trebuie să fi masiv.

Mobilierul copii se schimbă o dată cu creșterea copilului. Dacă pentru un bebeluş avem nevoie în primul rând de un pătuc calitativ, un dulap pentru depozitarea hainelor şi alte lucruri mai mărunte, atunci odată cu creşterea copilului se „dezvoltă” şi mobilierul în cameră. Pe măsură ce apar şi cresc activitățile şcolare ale copilului, biroul deja devine obiectul de mobilier indispensabil. Pentru ca camera să fie confortabilă, primitoare, aceasta trebuie să fie dotată cu scaune, fotolii, canapele, birou, pat, etc..

Mobilierul copii trebuie ales şi în funcţie de celelalte obiecte din cameră. Doar astfel veţi putea obţine un spaţiu frumos amenajat şi armonios. Este foarte important ca tot ceea ce este în camera copilului – mobilier copii, covoare, perdele şi alte accesorii să fie asortate după culori, modele sau forme.

Un alt element foarte important al mobilierului copii este patul pe care va dormi copilul dumneavoastră.  Patul trebuie ales cu grijă, sa fie calitativ, solid, stabil. Să nu aibă părţi detaşabile care ar putea răni copilul. De regulă părinţii optează pentru paturi realizate din lemn, cum ar fi arţarul, stejarul, frasinul sau fagul, care sunt naturale şi trainice.

Un alt component al mobilierului copii foarte important este scaunul de birou, care la fel trebuie ales cu grijă, pentru ca copilul să stea într-o poziţie corectă, atunci când scrie sau citeşte.

Mobilierul copii este foarte important într-o cameră, însă atunci când camera mai este decorată cu un tablou frumos, câteva perne colorate, un ceas de perete drăguţ, camera capătă o nouă alură, devine mai atrăgătoare şi emană cu mult mai multă căldură sufletească.

Mai multe pe WWW.mobila-usi-ferestre.Ro

Similar Articles
Saltele memory foam pentru un somn confortabil

Saltele memory foam pentru un somn confortabil

  Numeroase studii de specialitate au dovedit ca starea de sanatate fizica si emotionala depinde in

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Pentru orice stil si necesitate usile porta doors sunt alegerea perfecta

Orice incapere indiferent daca este recent construita sau veche, necesita usi, alegerea insa va apartine

Usi de sticla

Usi de sticla

Usile din sticla securizate, sunt cele ce impun o tendinta moderna si deasemeni actuala in

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

Evo Horeca va pune la dispozitie cele mai inovative solutii pentru amenajarea localurilor

  De 12 ani Evo Horeca a dovedit faptul ca poate sa fie un partener de

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Un magazin de mobila in Barlad pentru toate gusturile, decorati-va locuinta asa cum doriti

Cand va ganditi sa va decorati locuinta de la un magazin mobila Barlad, trebuie sa