articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Ce a vazut omenirea prin microscop?

Ce a vazut omenirea prin microscop?

🕔12.Mar 2013

Intre o inventie si o descoperire exista o diferenta, iar aceasta in cele mai multe cazuri este foarte mare. O inventie este un act de creatie pura care presupune cunostinte in domeniul respectiv precum si o viziune foarte inaintata asupra utilitatii. Descoperirea nu este asa. Ea este o intamplare care a dus la rezultatul final. Invetiile au avut un impact foarte mare asupara evolutiei omenirii si cand ne referim la impact foarte mare ne referim la faptul ca aparitia ei a insemnat o adevarata revolutie pe mai multe planuri.

Inca de pe bancile scolii, la orele de biologie cu siguranta fiecare dintre noi a privit o radacina de planta sau un tesut prin lentila magica a unui microscop. Si atunci ne punem intrebarea fireasca daca acesta a fost sau nu o inventie.

Latura de voyeur a fiecaruia dintre noi este o componenta cu care ne nastem. Curiozitatea de a vedea ceea ce la prima vedere pare imposibil a fost unul dintre motivele pentru care microscopul a aparut in viata noastra.

Dar sa punem putina ordine in acest mic haos al lentilelor.

Ca si in foarte multe dintre inventiile spectaculoase, inventatorul microscopului nu se cunoaste cu certitudine. Unii dintre specialisti il considera pe Galileo Galilei realizatorul lui. El a fost cel care, datorita telescopului realizat prin forte proprii a spus pentru prima data Eppur si muove, dar nu s-a putut dovedi niciodata ca el a inventat microscopul.

Sa rasfoim istoria si sa ne oprim la pagina apartinand anului 1595, pagina la care apare Jansen din Middleburg, Olanda. Se pare ca el este cel ce a construit primul microscop, asta datorandu-se si faptului ca olandezii erau deja familiarizati cu marirea prin intermediul unei lentile unice la inceputuri si apoi cu ajutorul a doua lentile. Si uite asa a rezultat primul microscop.

Ca sa aiba o functionalitate corespunzatoare, microscopul portabil trebuie sa adune lumina de pe un specimen luminat aflat la o distanta mica. Deci el propriu zis nu are nevoie de o lentila obiectiv de dimensiuni mari. Imaginea este marita de o a doua lentila, numita “lentila ocular” care aduce imaginea sub ochiul observatorului. Si astfel am aflat ca microscopul este acel instrument care ii permite unui utilizator sa vada lucruri mai mici decat pot fi detectate cu ochiul liber.

Acestia au fost primii pasi. Ceea ce a urmat dupa microscopul cu doua lentile se simte in fiecare clipa a vietii noastre. Studiile medicale si a diferitelor structuri celulare se datoreaza microscoapelor de mare precizie care s-au dezvoltat in timp. Microscopul electronic de exemplu “vede” detalii pe care niciunul dintre primii inventatori ai acestui instrument nu si le-au inchipuit.

Principiile de baza s-au pastrat insa, design-ul si fidelitatea redarii microscoapelor portabile sunt cu totul si cu totul fascinante.

Aceste microscoape portabile sunt adevarate bijuterii ale tehnicii si dovada mai mult decat graitoare a exploatarii laturii voyeriste din oameni.

Ca si multe alte obiecte, microscoapele portabile au devenit si un hobby pentru multi dintre oameni. Colectionarea acestora bazata pe calitatile materialelor din care sunt confectionate, pe precizie si mai ales pe un design deosebit este la ordinea zilei printre oamenii care cauta sa detina in prorietate marturii concrete ale evolutiei omenirii.

Intr-o cutie a timpului in mod sigur microscoapele portabile isi au locul lor sigur atat ca si utilitate si mai ales ca si constructie.

Similar Articles
O pisica sanatoasa si voioasa, cu o hrana uscata pentru pisici corespunzatoare

O pisica sanatoasa si voioasa, cu o hrana uscata pentru pisici corespunzatoare

Daca doriti ca pisica dvs. sa fie sanatoasa si vesela, activa si plina de viata,

Compania Ideal Fishing asteapta pescarii impatimiti cu oferte de nerefuzat in materie de spinning!

Compania Ideal Fishing asteapta pescarii impatimiti cu oferte de nerefuzat in materie de spinning!

  Multi dintre pescarii amatori dar si cei profesionisti, adora pescuitul sportiv, dar si pescuitul la

Care sunt lingurite oscilante preferate de catre stiucile din Delta Dunarii?

Care sunt lingurite oscilante preferate de catre stiucile din Delta Dunarii?

  Ce pescar adevarat, amator sau profesionist, nu viseaza ca macar o data in viata sa

Despre jucarii si rolul lor pentru copii

Despre jucarii si rolul lor pentru copii

  Despre jucarii putem spune ca joaca un rol deosebit de esential in dezvoltarea copilului si,

Pentru o prada buna comandati naluci artificiale rapitor de la Ideal Fishing

Pentru o prada buna comandati naluci artificiale rapitor de la Ideal Fishing

  Orice impatimit al pescuitului poate confirma faptul ca nu se compara nimic cu un moment