articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Luvimet ii pune in miscare“rotitele” masinii tale!

Luvimet ii pune in miscare“rotitele” masinii tale!

🕔11.Oct 2013

Lumea in care traim se afla intr-o continua miscare; pana si Pamantul, care pare atat de solid sub picioarele noastre, se invarte in jurul axei proprii. De-a lungul timpului, oamenii au dezvoltat  felurite tehnologii care sa le permita deplasarea intr-un timp mai scurt de la o destinatie la alta. Cea mai cunoscuta si mai utilizata dintre aceste tehnologii este, desigur, autoturismul.

Cu siguranta o mare parte dintre cunoscutii tai poseda o masina. Sau poate chiar tu. Cu toate ca stii principiile de baza ale functionarii unui autoturism, este imposibil sa ii cunosti fiecare componenta (in cazul in care nu esti un mecanic auto sau Dominic Toretto). De aceea, astazi iti vom prezenta o parte signifianta a masinii tale, si anume rulmentul.

De ce este atat de important rulmentul? Pentru inceput, aceasta compomenta este cea mai importanta a lagarului de rostogolire. Pentru a intelege mai bine, rolul lagarului de rostogolire este de a sustine si a pozitiona componentele masinii aflate in miscare de rotatie. Cu alte cuvinte, fara rulmenti, miscarea rotilor nu ar fi posibila. Cum functioneaza rulmentii? Un rulment are ca parti componente doua inele : unul interior si altul exterior. Impreuna, aceste doua inele formeaza calea de rulare, sustinand corpurile de rostogolire. Rulmentii cu colivii (componenta a rulmentului ce cuprinde partial corpurile de rostogolire si asigura distanta intre ele) sunt mai putin rezistenti la frecare, putand astfel fi utilizati in cazul cerintei de viteza de rotatie mare.

Nu trebuie sa iti faci griji pentru durata de viata a rulmentilor ; acestia rezista in conditii de functionare extreme (de incarcare, temperatura, viteza, coroziune) pentru o perioada indelungata de timp, fiind fabricati din oteluri rezistente la coroziune si la temperaturi ridicate.

Primul rulment a luat viata in Romania in anul 1949, in Tara Barsei, unde a avut loc, de altfel, si geneza cailor putere. La inceput, rulmentii aveau ca scop imbunatatirea tehnicilor de fabricare, cresterea gradului de mecanizare, automatizarea proceselor de productie s.a. Firma Luvimet duce traditia mai departe, punand la dispozitia clientilor sai o gama larga de rulmenti, de la rulmenti axiali sau radiali pana la rulmenti radial-axiali si axiali-radiali (categorii de clasificare, dupa modul de solicitare). Clasificati dupa forma de rostogolire, aveti la dispozitie rulmenti cu bile, rulmenti cu role cilindrice, rulmenti cu role conice, rulmenti cu ace sau rulmenti cu role butoias.

Compania Luviment, aflata in orasul Deva, iti sta la dispozitie oferindu-ti atat produse ca rulmenti, cat si alte produse pentru industria metalurgica: echipamente de protective,  aparate de sudura si consumabile pentru acestea si produse laminate.

Pune-i in miscare “rotitele” masinii tale apeland la rulmentii Luvimet! Ai incredere in calitatea oferita de Luvimet SRL si alege doar ceea ce este mai bun atat pentru masina ta, cat si pentru siguranta ta si a celor din jur.

Apeland la firma Luviment, ai parte de garantia calitatii, alaturi de diversitate si servicii ireprosabile. Daca ai nevoie de rulmenti sau doresti informatii suplimentare, nu ezita sa ne contactezi, utilizand datele de mai jos:

Date de contact, firma Luvimet:

Adresa: Str. Marasti, Bl. D6, Sc. 2, Et., Ap 28, Deva, Hunedoara

Nr de telefon: 0741436248

Similar Articles
Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Atunci cand vine vorba de procedeul numit: gravura mecanica, firma Oltstar Business Group isi dedica

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,

Blaturi din granit in Bucuresti, de ce sporesc ele valoarea unei locuinte?

Blaturi din granit in Bucuresti, de ce sporesc ele valoarea unei locuinte?

Poate v-ati gandit de multe ori sa optati in locuinta dvs. pentru blaturi din granit

Ai nevoie de intalare masini industriale? Horeind iti vine in ajutor!

Ai nevoie de intalare masini industriale? Horeind iti vine in ajutor!

  Este cunoscut faptul ca in ziua de azi , masina de spalat nu mai reprezinta

Masini de ambalat

Masini de ambalat

  In cazul in care aveti o afacere care implica ambalarea unor produse precum lichide sau