articole-noi.ro- Articole Pentru Afacerea Ta | Homepage
Luvimet – consumabilele pentru sudura perfecta

Luvimet – consumabilele pentru sudura perfecta

🕔26.Jun 2013

Indiferent de activitatea prestata, calitatea consumabilelor este importanta. Iar atunci cand consumabilele devin parte integranta din obiectul finit, ansamblul sau agregatul respectiv. O sa vorbim aici despre aparatele de sudura WIG si de consumabilele pentru acest tip de aparat.

Sudarea WIG (sau sudare TIG) este un procedeu de sudare cu electrod nefuzibil  (electrod Wolfram) in mediu de gaz protector inert. Practic este o alta varianta derivata din sudarea MMA (Manual Metal Arc, denumit si SEI – sudare cu electrod invelit). La procedeul WIG arcul arde intre un electrod de wolfram si piesa care se sudeaza, de unde si denumirea WIG (Wolfram Inert Gas in engleza) sau TIG (Tunsgram Inert Gas in germana).

Ca principiu de sudare, procedeul WIG presupune amorsarea arcului electric cu ajutorul electrodului de wolfram si alimentare manuală cu material de adaos (MA = material adaos). Materialul de adaos este bagheta (vergeaua) WIG. Functie de tipul de material sudat se alege tipul de bagheta. În funcţie de metalele ce urmează a fi sudate se utilizează curent continuu (DC) sau curent alternativ (AC). Pentru aluminiu şi aliaje uşoare se foloseşte curent alternativ (AC), pe când pentru sudarea oţelurilor este utilizat curentul continuu cu polaritate directă – minus la electrod (DC). Echipamentele WIG care sudeaza aluminiu sunt denumite WIG-uri AC/DC, adica pe langa curent continuu (DC), furnizeaza si curent alternativ (AC). Sudarea se face in mediu de gaz protector, utilizand gaze de formare, alegerea acestora facandu-se functie de tipul materialelor de sudat.

Pentru formare se utilizeaza urmatoarele tipuri de gaze: Argon – gaz inert, un gaz care nu este reactiv, Azot – un gaz aproape inert, cu reactivitate redusa, amestecuri din argon, respectiv azot cu hidrogen, utilizate ca si gaze protectoare cu actiune reducatoare. Electrodul WIG are doar rolul de electrod si nu are un rol de material de adaos, ca atare se uzeaza foarte lent in comparatie cu un electrod invelit. Prin procedeul WIG se realizeaza topirea celor doua componente ce urmeaza a fi sudate. De la caz la caz, este necesara folosirea unui material de adaos pentru a realiza o imbinare cu geometrie si caracteristici mecanice mai bune.

Compania Luvimet cu sediul in Deva a luat nastere din dorinta de a oferi pietei romanesti produse de calitate. Principalul obiectiv este dezvoltarea companiei, pentru a putea oferi clientilor in continuare produse de calitate care sa satisfaca si cele mai exigente cerinte. Printre produsele comercializate de compania Luvimet se numara consumabilele pentru sudura: electrozi, duze de gaz ceramice, pensete, portpensete, lentile de gaz, izolatori, capace si corpuri de pistolet.

Utilizarea pe scara larga a materialelor anticorozive in diferite industrii a avut loc incepand cu anul 1920. Proprietatile anticorozive se datoreaza continutului de crom care formeaza oxidul de crom in contact cu oxigenul si implicit un strat subtire cunoscut sub numele de “strat pasiv” in limbajul de specialitate. Folosirea pe scara tot mai mare a acestor materiale a condus la dezvoltarea unor materiale de sudura specifice. In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul 2biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Proprietar: Luvimet
Ţara: Romania
Judeţ: Hunedoara
Localitate: Deva
Adresa: STR. MARASTI, Bl. D6, Sc. 2, Et. 4, Ap. 28,
Telefon: 0741 436 248
Similar Articles
Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Gravura mecanica realizata cu maxima precizie, devotament si stil

Atunci cand vine vorba de procedeul numit: gravura mecanica, firma Oltstar Business Group isi dedica

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Cautati masini de taiat cu apa? Gasiti echipamente profesioniste in oferta companiei Store Logistic!

Store Logistic va ofera o gama completa si complexa de masini de taiat cu apa,

Blaturi din granit in Bucuresti, de ce sporesc ele valoarea unei locuinte?

Blaturi din granit in Bucuresti, de ce sporesc ele valoarea unei locuinte?

Poate v-ati gandit de multe ori sa optati in locuinta dvs. pentru blaturi din granit

Ai nevoie de intalare masini industriale? Horeind iti vine in ajutor!

Ai nevoie de intalare masini industriale? Horeind iti vine in ajutor!

  Este cunoscut faptul ca in ziua de azi , masina de spalat nu mai reprezinta

Masini de ambalat

Masini de ambalat

  In cazul in care aveti o afacere care implica ambalarea unor produse precum lichide sau